Kézilabda

Mocsai Lajos keretet hirdetett a decemberi Karácsony Kupára

A magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitány kijelölte keretét a december 20. és 22. között Szlovákiában sorra kerülő négycsapatos tornára, a Karácsony Kupára.

A magyar válogatott a házigazdákon kívül a csehekkel és a lengyelekkel mérkőzik meg a már hagyományos karácsonyi (vagy újévi) felkészülési tornán. A helyszín idén a Győrtől mintegy száz kilométerre fekvő Hlohovec (Galgóc) lesz.

A magyar szövetség honlapja szerint mivel Európa bajnokságainak egy részében tart az idény, Mocsai Lajos ezúttal nem számíthat a Németországban, Franciaországban vagy éppen Szlovéniában szereplő légiósokra. A bokaműtétje után visszatérő kapus, Fazekas Nándor viszont elutazik északi szomszédunkhoz.

A magyar keret:
kapusok: Fazekas Nándor (MKB Veszprém), Mikler Roland (Pick-Szeged), Tatai Péter (Pick-Szeged)
mezőnyjátékosok: Ancsin Gábor (Pick-Szeged), Balogh Zsolt (B. Braun Gyöngyös), Császár Gábor (MKB Veszprém), Gulyás Péter (MKB Veszprém), Halász Máté (B. Braun Gyöngyös), Harsányi Gergely (Tatabánya Carbonex), Ilyés Ferenc (MKB Veszprém), Iváncsik Gergő (MKB Veszprém), Laluska Balázs (MKB Veszprém), Lékai Máté (Pick-Szeged), Lele Ákos (Tatabánya Carbonex), Sándor Ákos (B. Braun Gyöngyös), Schuch Timuzsin (MKB Veszprém), Vadkerti Attila (Pick-Szeged), Zubai Szabolcs (Pick-Szeged)