Karrier

Vajon hol lesz Guus Hiddink következő állomása?

A török válogatott éléről a héten menesztett Guus Hiddinket szóba hozták a Dzsudzsák Balázst is foglalkoztató Anzsi Mahacskalával.

A korábban a Chelsea-nél és a Szbornajánál is tevékenykedő holland szakemberrel azután bontottak szerződést a félholdas ország futballszövetségének vezetői, hogy a horvátokkal szemben alulmaradtak a 2012-es Európa-bajnokság pótselejtezőben. Hiddinket nem érte váratlanul a dolog, Zágrábból már egyenesen Hollandiába utazott pihenni.

Guus Hiddink kedvére válogathat majd az ajánlatok közül
Amint azt várni lehetett, a komoly tekintélynek örvendő németalföldi trénert máris összeboronálták egy-két csapattal, és természetesen az sem meglepő, ha szóba került az Anzsi Mahacskala együttese is. A dagesztániaknál a szezon közben kirúgott Gadzsi Gadzsijev helyett még mindig a korábbi másodedző és Roberto Carlos együttesen irányítja a csapatot, ezért nem lenne meglepő, ha előbb-utóbb egy dörzsöltebb szakember venné át a szakmai munka irányítását.

Hiddink nem tartozik az olcsó edzők közé, de a pénz Mahacskalában nem akadály, sőt, ez az egyik legnagyobb fegyvere a Szergej Kerimov tulajdonában lévő klubnak. A dagesztáni csapatfőnök a világ legjobban fizetett futballedzőjévé tenné a hollandot, aki nem is zárkózik el a feladattól, de egyelőre néhány hét gondolkodási időt kért.

Merthogy feltehetőleg nem az oroszok részéről érkezik majd az egyetlen ajánlata. Az sem kizárt, hogy Hiddink visszatérne a Chelsea kispadjára, noha André Villas-Boas pozíciója eleddig nem tűnt ingatagnak. A goal.com szerint augusztusban Abramovics már megállapodott a szakemberrel, de akkor a török szövetség keresztülhúzta a felek számításait, és nem engedte, hogy másik csapatot is trenírozzon egy időben.

Ugyanakkor azt is meg kell említeni, hogy Hiddink féltucat klubcsapat invitálására mondott nemet az elmúlt években: 2010-ben a Manchester City havi 1 millió fontos ajánlatát utasította el, de sem a Juventus, sem az Inter kedvéért nem volt hajlandó újra napi munkával járó feladatot elvállalni.