Férfi kézilabda

A remek hangulat szállítja a győzelmeket - Császár Gábor

A szerbia Négy Nemzet Tornáján a magyar férfi kézilabda válogatott a házigazdák után Csehországot is legyőzte, így az utolsó, horvátok elleni mérkőzés eredményétől függetlenül megnyerte a rangos felkészülési viadalt.

Az MKB Veszprém és a magyar válogatott gólerős irányítója a csehek legyőzése után kiemelte a nemzeti csapat tartását, hiszen Filip Jicháék ellen a hajrában nyerte meg a találkozót Mocsai Lajos alakulata. A szerbek ellen remek győzelmet aratott a magyar csapat

"A csapat egyik legnagyobb erénye a meccs végén mutatkozott meg, nem pánikoltunk be, hanem megnyertük a végjátékban a meccset, külön örülök annak, hogy az utolsó negyedórába, én is segíthettem góljaimmal a csapatot - mondta a mérkőzésről klubja honlapjának császár. "Bár egy felkészülési tornáról van szó, de ennek a csapatnak minden meccs nagyon fontos. A következő meccseken próbálunk, ennél mis jobban összeérni, mivel tudjuk, hogy nagyon fontos feladatok várnak még ránk. Nagyon jó érzés, hogy a régi csapattársakkal játszhatok újra együtt, nagyon jó a hangulat a válogatottnál. Szerintem ott lehet igazán jó csapatról beszélni, ahol a játékosok minimum ehhez hasonló hangulatban küzdenek együtt a közös sikerekért."

A 2012-es Európa-bajnokság főpróbájának szánt tornán, a házigazda Szerbia mellett Csehország, Horvátország és Magyarország kapott meghívást. Az első fordulóban a mieink 32-25-re felülmúlták Marko Vujinékat, és mivel a második körben a szerbek legyőzték a horvátok, az utolsó kör eredményeitől függetlenül eldőlt, hogy a magyarok sikerével zárul a négycsapatos felkészülési torna. A világbajnokságon ötödik helyen záró horvátokkal vasárnap este 20 órakor mérkőzik meg nemzeti együttesünk.

Négy Nemzet Tornája
eredmények
1. forduló:
Magyarország-Szerbia 32-25 (16-14)
Horvátország-Csehország 31-33 (14-14)
2. forduló:
Szerbia-Horvátország 22-20 (11-9)
Csehország-Magyarország 25-26 (10-14)
3. forduló:
Csehország - Szerbia 18.00
Magyarország - Horvátország 20.00

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Négy Nemzet Tornája
Az állás
1. Magyarország 4 p (58-50)
2. Csehország 2 p (58-57)
3. Szerbia 2 p (47-52)
4. Horvátország 0 p (51-55)