Manchester City

Kolo Touré januárban visszatérhet az Arsenalba

Az Ágyúsok védelemének megszilárdításán dolgozó Arsene Wenger szívesen látná újra a csapatban az elefántcsontparti játékost.

Touré visszatérhet az Arsenalba

Angol sajtóhírek szerint az Arsenal szívesen visszavásárolná a Manchester Citytől Kolo Tourét. Az elefántcsontparti játékos 2009 nyarán hagyta el az Ágyúsokat a City kedvéért, ahol alapembernek számított egészen 2011 márciusáig. Ekkor a 30 éves bekk fennakadt egy doppingvizsgálaton, azt állította, hogy felesége fogyókúrás tablettáját vette be, emiatt produkált pozitív tesztet. Bűnösnek vallotta magát, mondván, nem ellenőrizte, milyen készítményt szedett be. Az Angol Labdarúgó Szövetség hathónapos eltiltással sújtotta.

Visszatérése után már nem egyértelmű a helye a City védelmének tengelyében, Roberto Mancini, a csapat menedzsere ugyanis a Kompany-Lescott párost favorizálja. További gond lehet Touréval kapcsolatban, hogy januárban hosszabb ideig nem számíthat rá majd klubja, hiszen az Afrikai Nemzetek Kupáján lesz hazája válogatottjával. Az Arsenal pedig éppen a védelem megszilárdításán dolgozik, és Wenger szívesen látná újra a csapatban az általa már jól ismert védőt.