Amerikaifutball

Íme, a világ legkisebb amerikaifocistája - videó

  • Pelbát Levente
Címkék:

Jayson Carter 149 centiméterével és 59 kilójával a világ legkisebb egyetemi amerikaifutball játékosa lett. Carter a Rice University running backje, azaz futójátékosként tevékenykedik csapatában. Akik kíváncsiak rá játék közben, azoknak sasszemmel kell fürkészni a pályát.

Jason Cartert nagy szíve segíti a játékbanA sportoló Magyarországon épphogy előre ülhet az autóban, azonban naponta él át üközéseket nála 40 kilóval nehezebb „óriásokkal”. Carter nem tartja hátránynak apró termetét, hiszen fürgesége és a meglepetés ereje segíti a mérkőzéseken. „Ha egy mérőszerkezettel megvizsgálnák a szívem, akkor az kimutatná, hogy egy 190 centis ember erejével rendelkezem” - mondta a futballista.

A houstoni Kipp középiskolából választották ki az Amerika kis emberei (Little People of America) közvetítői iroda közbenjárásával. Ottani karrierje során 1233 futott yardot és 18 touchdownt jegyzett a támadóegységben. Ha ez nem lenne elég, a védelemben is kibontakozott tehetsége, ahol 92 szerelést, 3 sacket és 1 interceptiont ért el.

Edzője, David Bailiff mindenképpen lehetőséget szeretne adni új szerzeményének, aki szintén nem tartja túl pöttömnek új futóját. Ugyanis Carter képes leteríteni nála sokkal nehezebb és magasabb játékosokat. Fizikális és mentális ereje is kiemelkedő testalkatához képest.

Jayson Carter edzés közben

A NCAA-ben (Nemzeti Egyetemi Sportolói Szövetség) már többször is előfordultak kőkemény kisemberek: Trindon Holliday 167 cm magas visszahordóként állt az LSU alkalmazásában. Brandon Banks pedig 173 centijével kapkodta el a labdákat a Kansasi Állami Egyetem amerikaifutball csapatában.