La Liga

Higuaín korai góljával az élre ugrott a Real

A Primera Divisón 11. fordulójának szombat esti találkozóján a Real Madrid az argentin Gonzalo Higuaín 10. bajnoki góljával megnyerte a Real Sociedad elleni mérkőzését.

Higuaín tartja jó formáját, ismét gólt szerzett -

José Mourinho kihasználja, hogy támadói kiváló formában futballoznak az elmúlt hetekben, hiszen a Villarreal ellen még csak kispadozó Higuaín ezúttal kiszorította Benzemát a kezdőből. Az argentin beállításával nem vállalt nagy rizikót a portugál szakvezető, hiszen a "Pipita" becenévre hallgató klasszis a 9. percben megszerezte csapatának a vezetést (0-1). Ekkor úgy tűnt, hogy hogy ismét gól-fiesztát rendezhet a fővárosi alakulat, de a hazaik jól állták a rohamokat. Az első félidő nem tartogatott túl sok izgalmat, két Cristiano Ronaldo-szabadrúgáson valamint egy Ramos-fejesen kívül, kevés említésre méltó történés akadt.

A fordulás után sem igazán változott a játék képe, továbbra is a blancók birtokolták a labdát, de igazán átütő erő nem volt a vendégek támadásaiban. Aztán a 60. percben az első hazai kapura lövést is feljegyezhettünk, sőt a 66. minutumban a csereként beállt Griezmann lövésénél már Casillasnak vetődnie is kellett. A 74. percben Higuaín külsővel betett labdájáról Segio Ramos maradt le, de ezzel a próbálkozással le is tudta a második félidőt a Real Madrid. A rendkívül lelkesen és néhol agresszívan küzdő Sociedad a Barcelona után a madridiaknak is komoly gondokat okozott, de a nagyobb játékerőt képviselő alakulat végül begyűjtötte a három pontot.

Sikerével a királyi gárda átvette a vezetést a tabellán a Barcelona előtt, de amennyiben vasárnap a Levante megnyeri az Osasuna elleni mérkőzését, visszaveszi a vezetést a "szuperduótól".  

La Liga 11. forduló
Real Sociedad - Real Madrid 0-1 (0-1)
San Sebastián, Estadio Aneota. Vezette: Alberto Undiano Mallenco.
Real Sociedad: Bravo - Martínez, Demidov, Cadamuro, I. Martínez (Agirretxe 84.), M. González - Estrada (Griezmann 61.), Bergara (Pardo 87.), Mariga, Prieto - Vela. Vezetőedző: Philippe Montanier.
Real Madrid: Casillas - Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao - Xabi Alonso, Lass (Khedira 69.) - Di María, Özil (Kaká 64.), Cristiano - Higuaín (Di María 80.). Vezetőedző: José Mourinho.
Gólszerző: Higuaín (9.)
Sárga lap: Cadamuro (47.), Griezmann (69.), Martínez (84.), Bergara (86.), ill. Arbeloa (11.), Ramos (82.)