WTA-világbajnokság

Kvitová Zvonarjovát vitte magával az elődöntőbe

  • VNA

Bár pályára sem lépett, mégis volt miért izgulnia az orosz Vera Zvonarjovának, aki Kvitová kétszettes sikere miatt bejutott a világbajnokság elődöntőjébe.

Bár pénteken pályára sem lépett, utolsóként mégis az orosz Vera Zvonarjova jutott tovább az isztambuli WTA világbajnokság elődöntőjébe. A vörös csoport utolsó találkozóján ugyanis számára kedvező eredmény született, vagyis az eddig veretlen Petra Kvitová legyőzte Agnieszka Radwanskát, méghozzá két játszmában. Ez utóbbi kitétel is fontos volt, hiszen amennyiben a lengyel játékos egy szettet nyert volna, akkor elcsíphette volna a Kvitová mögötti másik továbbjutó helyet. Ettől nem is volt nagyon messze (egészen pontosan két labdányira), amikor az első szettben dupla brékelőnyben volt és 5-1-es vezetésénél ő adogathatott.

Kvitová is bejutott a világbajnokság elődöntőjébe
A mérkőzés elején sokat hibázó Kvitová azonban ekkor elkapta a ritmust és kétszer is elvette Radwanska adogatását, egyenlített, majd a rövidítésben a szettet is megnyerte. A második játszma elején gyorsan elvette ismét lengyel ellenfele adogatását, aki azonban nem adta fel, egyenlített. Három-hármas állásnál jött egy hosszú játék, ahol már Radwanskának volt három adogatás elnyerési lehetősége. Egyikkel sem tudott viszont élni, az ekkor már remekül játszó Kvitová pedig innentől kezdve több gémet nem is veszített. Kvitová veretlenül jutott tovább élete első világbajnokságán a csoportkörből, ráadásul játszmaveszteség nélkül tette mindezt, amellyel Zvonarjovát viszi magával az elődöntőbe. Kvitová idén a 17. mérkőzését játszotta fedett pályán és még mindig veretlennek számít ilyen körülmények között.

„Nagyon zavartan és hektikusan kezdtem a mérkőzést. Nem sok labdát ütöttem pályára. Agnieszka jól játszott, nem tudtam, hogy mit kell vele tenni. A fedett pályás játék nagyon illik a játékomhoz, a közönség pedig sokat segített. Nem gondoltam, hogy az első vb-men rögtön három meccset nyerek és elődöntős leszek” - nyilatkozta a találkozó után a cseh játékos, aki mostani játékát látva Azarenka mellett a torna nagy favoritjának tekinthető. Bár a csoportkör zárásaként még pénteken rendeznek egy Bartoli-Azarenka találkozót, a szombati elődöntők párosításai már most kialakultak. Az isztambuli tornán Kvitová Samantha Stosurral, míg Zvonarjova Viktorija Azarenkával mérkőzik a döntőbe kerülésért.

WTA-világbajnokság
Vörös-csoport
Petra Kvitová (cseh) - Agnieszka Radwanska (lengyel) 7-6, 6-3