Vízilabda EK

Döntetlent játszott a Szolnok az orosz Sturmmal

  • MTI
megosztom

Döntetlent játszott a Szolnok az orosz Sturmmal a férfi vízilabda Eurokupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, amelyet vasárnap rendeztek a Tiszaligeti uszodában.

Marnitz Gergő emberelőnyös találatával magyar szempontból jól indult a csata, csakhogy a folytatás jelentős fordulatot hozott: az első szünetben 1-3-at, a második negyed elején pedig már 1-5-öt (!) mutatott az eredményjelző, híven tükrözve a rivális megtáltosodását és a Szolnok erőteljes megtorpanását. A lassú szolnoki eszmélés abban volt tetten érhető, hogy a nagyszünetre – Nyéki Balázs akciógólja nyomán - háromtalálatnyira sikerült a hazaiaknak megközelíteniük a moszkvai régió Ruza nevű kisvárosából érkezett vendégeket (4-7).

A harmadik játékrészben magára talált a Tisza-parti gárda, fokozatosan zárkózott fel, ám az egygólos különbség sehogy sem akart eltűnni (6-7, 7-8, 8-9, 9-10). A befejező játékrészben ráadásul megint az oroszok vették be elébb a kaput (9-11). Marnitz újabb szépítése után Pásztor Mátyás megúszásból szerzett góljával lett döntetlen (11-11). Idegesítő válasz gyanánt azonban az oroszok voltak eredményesek gyors egymásutánban két alkalommal is hasonlóképpen akcióból (11-13). Megint Marnitz hozta vissza a reményeket, s ugyancsak ő volt az, aki ötödik góljával kialakította öt másodperccel a vége előtt a 13-13-as végeredményt.

A remek hajráért dicséret jár a Szolnoknak, viszont nem tudott előnyt szerezni a november 9-i, oroszországi visszavágóra, amely így nehéznek – bár nem lehetetlennek - ígérkezik a legjobb nyolc közé jutás szempontjából.

A másik magyar nyolcaddöntős csapat, a Groupama-Honvéd szombaton 14-10-re kikapott az olasz Savona vendégeként.

Eurokupa
nyolcaddöntő 1.mérkőzés
Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP – Sturm 2002 (orosz) 13-13 (1-3, 3-4, 5-3, 4-3)
a magyar góldobók: Marnitz 5, Gocics, Nyéki 2-2, Regős, Kis, Komlósi, Pásztor 1-1
megosztom