Úszás

Gyurta aranyat nem ígér, de érmet szeretne nyerni Londonban

A Jövő SC 22 esztendős világbajnok mellúszója élete legjobb formájában akar úszni a 2012-es londoni olimpián.

Gyurta Dániel nem ígér aranyat - Fotó: AFP

Hétfőtől három héten keresztül Hódmezővásárhelyen, a Gyarmati Dezső Sportuszodában edzőtáborozik úszóklasszisunk, Gyurta Dániel. A 22 éves kétszeres világbajnok sportoló a nyári sanghaji világbajnokság élményeiről mesélt a delmagyar.hu-nak.

"A sanghaji világbajnokságon olyan eredményt akartam elérni, amiért megdolgoztam - kezdte Gyurta Dániel. - Bár próbálták rám rakni a lelki „súlyokat", nem éltem meg teherként az esélyességet, sikerült nyerni, megvédeni címemet, és élveztem mind a hat úszásom. Óriási öröm, és nagy lökést adott a folytatásra, hogy legyőztem a szám, a 200 méteres mellúszás legendás alakját, a 2003 óta veretlen japán Kosuke Kitajimát."

Az olimpiai felkészülés elején tartanak, de természetesen sokan aranyérmet várnak Gyurta Dánieltől, ő azonban óvatosabb.

"Arany? A mezőny, a riválisok ismeretében bátorság és nagyképűség lenne kijelenteni, meglesz. Erre öt-hat úszó pályázik eséllyel, köztük vagyok én is. Azt várom, hogy életem legjobb formájában, legjobb produkciómat nyújtsam az angol fővárosban, ehhez az is szükséges, hogy a következő hónapokban betegség, sérülés ne zavarja a felkészülést. Apróságokon, akár 1 századnyi különbségen - mint Rómában - múlhat a helyezések sorsa, érmet azért mindenképpen szeretnék szerezni" - mondta a világklasszis úszónk.