Szeged Beton

Az igazi erőpróbák majd a rájátszáskor kezdődnek - Baksa László

A Szeged Beton remek formában védő kapusa elmondta, a BL-ben mindenképpen szeretnének továbbjutni, de a szerb Partizan Beograd a csoport esélyese.

A Szeged Beton remekül kezdte az évadot, az eddig lejátszott 15 tétmeccséből 13-at megnyert, és csak végzett döntetlenre. A sikerekhez nagyban hozzájárul az együttes kapusa, Baksa László, aki a Ferencváros elleni pénteki bajnokin nem is kapott gólt.

"Annak örültem legjobban, hogy a csapat annak ellenére rendkívül komolyan vette a zöld-fehérekkel szembeni összecsapást, hogy abszolút esélyesnek számított - mondta a válogatott hálóőr a delmagyar.hu-nak. - Huszonhárom percet töltöttem a vízben, 0–9-nél adtam át a helyem a fiatal Molnár Dávidnak. Nem tagadom, örök élmény marad számomra az a meccs. Aki ismer, tudja rólam, mennyire kötődtem a Fradihoz, a népligeti uszodában nevelkedtem. Sajnálom is, hogy az FTC-nek csak ilyen csapata van most, másrészt örültem is persze, hogy pont ebben a medencében jött ki ennyire a lépés. Korábban csak egy ilyen góltalan meccsem volt, még évekkel ezelőtt Cataniában játszottunk a Szegeddel LEN-kupa-selejtezőt, valamelyik izraeli együttes ellen úsztam meg kapott találat nélkül. Az ilyen dolgok természetesen nem rontanak az önbizalmamon, de nem ez a lényeg, hanem hogy jól játsszon, nyerjen a csapat."

Baksa remek formában véd - szegedma.hu

Vasárnap este a címvédő Egert sikerült két vállra fektetnie a Vincze Balázs vezette csapatnak, ami idáig a legnagyobb sikere volt a szegedieknek.

"Pedig az elején kicsit beragadtunk, Biros Petiék elhúztak 2–0-ra. Utána viszont lendületbe jöttünk, egyre magabiztosabban játszottunk, azt gondolom, 3–3 után már nem volt kérdés, a meccset csakis mi nyerhetjük meg. Ezzel a diadallal nyomatékosítottuk, igenis nagyon komolyan kell velünk számolni az aranyéremért folytatandó csatában. Négy forduló után úgy vezetjük a tabellát, hogy háromszor idegenben játszottunk, és hogy már három rangadón vagyunk túl. De az is igaz, a bajnokságban az igazi erőpróbák majd csak márciustól, a rájátszáskor kezdődnek."

A Bajnokok Ligája főtáblájának C jelű csoportjába három magyar csapat - köztük a Szeged is - bekerült. Ennek válogatottbeli csapattársa, Biros Péter örült, Baksa azonban nem volt a legboldogabb.

"Mit mondjak, nem repestem a boldogságtól, amikor megtudtam, hogy a címvédő Partizan Beograddal, valamint a két másik magyar csapattal, az Egerrel és a Vasassal sorsoltak össze. Halálcsoport, mennyivel könnyebb lett volna, ha a Budvával, a Spandauval és a Vojvodinával játszanánk... Azt gondolom, annak ellenére, hogy a nyáron öten is távoztak a szerbektől, talán még mindig nekik van a legnagyobb esélyük a továbbjutó két hely egyikének megszerzésére, de azt a lehetőséget sem zárnám ki, hogy végül két magyar lesz a nyolc között. Így vagy úgy, szeretnénk negyeddöntőt játszani."