Bundesliga

Nyert a HSV - Arnesen hibátlan mérleggel vonulhat vissza vezetőedőként

Bár a második félidőben a Freiburg jobban játszott, a helyzeteit jobban kihasználó Hamburg idegenben is 2-1-re tudott nyerni a Bundesliga 9. fordulójában.

Már a szezon elején kulcsfontosságú mérkőzésre készült egymás ellen a Freiburg és a Hamburg. A találkozó előtt mindkét együttes a kiesőzónában tartózkodott, a vendéglátó együttes a 16., a HSV a sereghajtó 18. pozícióban volt. Ez a két csapat kapta a Bundesliga 9. fordulójáig a legtöbb gólt, tehát „gólképes” védelmekre lehetett számítani.

A vendégek kispadján először és utoljára a sportigazgató, Frank Arnesen ült, aki már megtalálta a következő vezetőedzőt a Basel sikeredzőjének, Thorsten Finknek a személyében. Az elmúlt szezonban mindkétszer legyőzte a Hamburgot a Freiburg, méghozzá úgy, hogy gólt sem kapott. Sérülése után Hinkel visszatért a hazai együttesbe, míg Arnesen Kacarnak és Sonnak szavazott bizalmat Rincon és Guerrero helyett.

Nagy csatában tudott nyerni a HSV - Fotó: AFP

Az első lehetőségre alig fél percet kellett várni, Son bal lábas lövése szállt el a kapu fölött. Az első percekben ennek ellenére a hazaiak voltak a kezdeményezők, de Schusterék pontatlanok voltak az utolsó passzoknál. A 10. percben Schuster veszélyeztetett szabadrúgásból, Drobny szögletre tenyerelte a labdát. Természetesen a hazaiak minden labdával a legnagyobb sztárjukat, Papiss Cissét keresték, aki egy szöglet után fejelni is tudott, de csak kapu mellé. A 12. percben Petric lőhetett szabadrúgást jó 25 méterről, bal lábas bombája a felső lécen csattant. Ezt követően rögtön szögletet végezhetett el a HSV, amiből meg is szerezték a vezetést. Westermann fejesét Baumann még nagy bravúrral védte, de az ismétlést Son két méterről ráfejelte a kapusra, akiről a labda a kapuba gurult (0-1).

A gól megfogta a Freiburgot, nem találtak fogást a keményen védekező hamburgiakon. A félidő derekán Westermann hibáját használhatta volna ki Cissé, de néhány méterről kapu mellé emelte a labdát. A 27. percben Hinkel remek keresztlabdája után Abdessadki lőtt kapásból, de ő sem késztette munkára Drobnyt. Fél óra elteltével a hamburgi portás két bravúrt is bemutatott, előbb Cissé lövését, majd Makiadi fejesét védte gyönyörűen. A Freiburg ment előre becsülettel, de sok kreativitás nem volt a játékukban. A visszatérő Hinkel kifejezetten jól játszott, sokat segítette a támadásokat, de beadásai után nem volt középen érkező támadó. Az első félidő végén megérdemelten vezetett a HSV, de mindkét csapat sok hibával, pontatlanul játszott.

Remekül kezdték a hazaiak a második félidőt, hiszen a 47. percben egy ártatlannak tűnő szituáció után egyenlítettek, naná, hogy Cissé talált be. A szenegáli egy Rajkovic által középre adott labdára csapott le, és hét méterről nem adott esélyt Drobnynak (1-1). Ez volt Cissé negyedik gólja a Hamburg ellen.
Ezt követően is támadásban maradt az egészen más sebességi fokozatban játszó Freiburg, Makiadi akár fordíthatott is volna. A túloldalon Petric kapura lövése jelezte, hogy még a HSV is a „pályán van”. Az 57. percben ismét a freiburgi gólzsák előtt adódott helyzet, de Kacar szorításában nem talált kaput. Hét perccel később ismét egy hazai lehetőség: Abdessadki a tizenhatos vonaláról senkitől sem zavartatva lőtt kapu fölé. Sorozatban dolgozta ki a helyzeteket a hazai együttes, de elől Makiadiék elrontották a legnagyobb helyzeteket is. És ahogy ilyenkor lenni szokott, az ellenfél talált be: a csereként beálló Ilicevic kényszerítőzött a bal oldalon Törével, majd  a rövid sarokba bombázott (1-2). Így is egyenlíthetett volna a Freiburg, mert Bruma addig szerencsétlenkedett, amíg felszabadítás helyett alárúgott a labdának, majd fellökte Reisingert. A tizenegyest azonban Cissé csúnyán kapu fölé-mellé lőtte. A végén még így is egyenlíthettek volna a hazaiak, de Schuster szabadrúgása kicsivel elkerülte a kaput, így maradt a vendégsiker. Ezzel Frank Arnesen, aki életében először és utoljára irányított vezetőedzőként, hibátlan mérleggel adhatja át a stafétát Thorsten Finknek.

Bundesliga
9. forduló
Freiburg-Hamburg 1-2 (0-1)
Gólszerző: Cissé (47.) ill. Son (12.), Ilicevic (74.)