Liverpool-MU

Dalglishnak a három pont hiányzott, Ferguson Chicharitót emelte ki

A döntetlenre végződő Liverpool-Manchester United rangadó után Kenny Dalglish Gerrardot, Sir Alex Ferguson pedig Chicharitót dicsérte.

Dalglish és Ferguson a partvonal mellett - fotó: AFP

1-1-es döntetlent játszott a Liverpool és a Manchester United a Premier League rangadóján. A Liverpool Steven Gerrard remek szabadrúgásával szerzett vezetést az MU elleni rangadón, de a csereként beálló Chicharito egyenlíteni tudott. Kenny Dalglish, a Liverpool menedzsere nem volt elégedett a találkozó után.

„Megszerezhettük volna a három pontot, bár az elején kissé passzívak voltunk. A kapusuknak két fantasztikus védése volt, a meccs végén még lett volna helyzetünk, de a labda túl magas volt Hendersonnak. Boldogak vagyunk, hogy ők csalódottak. Természetesen boldogabbak lennénk, ha győztünk volna, de a hozzáállásunk csodálatra méltó volt még akkor is, amikor a Manchester United egyenlített. Az egyetlen dolog, amit hiányolhatunk, az a három pont volt a mai napon" - mondta Dalglish.

A menedzser a csodálatos gólt szerző Steven Gerrardról is szót ejtett.

„Nagy lökést adott nekünk, fantasztikus számára, hogy idén először lépett pályára kezdőként, és egyből góllal koronázta ezt meg. Csodálatosan tudja segíteni ezt a klubot és biztos vagyok benne, hogy ezt folytatja is a jövőben.”

Sir Alex Ferguson, a vendégek menedzsere összességében nem volt elégedetlen a lefújás után.

„Fontos volt, hogy ne kövessünk el buta hibákat a mérkőzésen. A Liverpoolnak kezdetben nem volt igazi lehetősége Suárez helyzetén kívül, ami szerencsésnek volt mondható. A feladatot teljesítettük, amikor betaláltunk, ezért hoztam be Rooneyt és Nanit is. Úgy jöttünk ide, hogy meg akartuk nyerni a mérkőzést. Ez egy tipikus Liverpool-Manchester rangadó volt, nagyon túlfűtött volt természetesen. Nem gondolom, hogy azután lett jobb a meccs, hogy a Liverpool betalált. Amikor 15 perccel a vége előtt 1-0-s vesztésre állsz, nem lehetsz elégedett, de olyan játékosaink vannak, akik ezt is meg tudják oldani” - mondta az MU skót menedzsere, aki a Giggs kifordulásából kapott gólra csak úgy reagált, hogy ez egy „rossz védekezés” eredménye volt.

Chicharito szögletből szerzett góljára így reagált a szakember: „Egy fantasztikus találat volt, Skrtel kézzel próbálta őt lefogni, de képes volt kiszabadulni és befejelni. Fantasztikus a gólátlaga ennek a fiúnak. Azt hiszem a mai mérkőzésen igazságos eredmény született.”