Kézilabda

A Mocsai-csapat az Eb előtt a németekkel készül

  • MTI

Az Európa-bajnokság előtt egy héttel, január 7-én Brémában, másnap pedig Magdeburgban rendeznek német-magyar férfi kézilabda-mérkőzést.

A német szövetség csütörtökön jelentette be, hogy Martin Heuberger csapata - amely még nem harcolta ki az olimpiai selejtezős szereplés jogát - a szerbiai Európa-bajnokság előtt kétszer is fogadja Mocsai Lajos együttesét.Császárék felkészülésére az előzetesek alapján nem lehet panasz

 "A magyarok évek óta minden vb-re és Eb-re kijutnak, és erős ellenfélnek számítanak. Az idei vb-n éppen minket legyőzve jutottak ki az olimpiai kvalifikációs tornára" - jelentette ki Heuberger.

A németeknek a január 15. és 29. közötti szerbiai kontinensviadalon kell olyan jól szerepelniük, hogy maradjon esélyük a londoni ötkarikás részvételre. A magyar együttest nem nyomasztja ilyen jellegű teher az Eb-n.

Mint arról korábban beszámoltunk, Mocsai Lajos szövetségi kapitány alakulata november 3-án 18 órakor Nisben a házigazda Szerbiával, 5-én 20 órakor Versecen (Vrsac) Horvátországgal, 6-án ugyancsak 20 órakor, Belgrádban Csehországgal találkozik.