EURO 2012

Neville lehűtötte az angolokat: nincs esélyük Eb-t nyerni

A korábbi 85-szörös válogatott Gary Neville szerint az angol nemzeti csapat nem elég jó ahhoz, hogy megnyerje a kontinensbajnokságot.

Gary Neville nem lát esélyt a győzelemre
Bár az angol válogatott kijutott a 2012-es Európa-bajnokságra, nem mindenki felhőtlenül boldog a Háromoroszlánosok teljesítményét elnézve. A Manchester United legendás jobbhátvédje nem kozmetikázta a dolgot, hanem kerek-perec kijelentette: ez az angol válogatott nem fog Európa-bajnokságot nyerni.

A fő indok az, hogy ez a csapat nem elég jó ahhoz, hogy megállja a helyét Spanyolország, Olaszország, Franciaország vagy Németország ellen. Mindenki arról beszél, hogy két meccsre eltilthatják Rooneyt, de inkább azon kellene gondolkozni, hogy a csapat gerince nem mozgékony és képtelen megtartani a labdát. Ha őszinték akarunk lenni, akkor egy Terry, Cahill, Parker, Barry, Bent, Rooney gerinc nem elég ahhoz, hogy megverjünk egy spanyol válogatottat" - mondta az egykori remek védő.

A jelenleg szakkomentátorként dolgozó Neville leszögezte: nincs baja a nemzeti csapatban szereplő játékosokkal,de nincsenek köztük igazi egyéniségek.

„Nem az egyénekkel van bajom, sok remek játékos van a nevek között. De ha csapatként nézzük, Rooneyn kívül nincs senki, aki váratlan húzásra lenne képes, vagy gyors ritmusváltásokra. Valahogy Capellónak olyat kell csinálnia, amit az angol szövetségi kapitányok 15 éve nem tudtak megtenni: a játékosoknak azt kell hinniük, hogy az előttük álló meccs lesz életük legfontosabb 90 perce” - vélekedett Gary Neville.