Vízilabda

A Honvéd is csoportelsőként jutott az Eurokupa legjobb 16 csapata közé

  • MTI
megosztom

A Szolnok után a Honvéd is csoportgyőztesként lépett tovább a legjobb 16 közé a férfi vízilabda Eurokupában. A Kőér utcaiak hazai medencében a német Würzburg vasárnapi leiskolázásával biztosították be elsőségüket triójukban.

A nyolcaddöntőbe jutásért zajló budapesti tornán a magyar együttes - miután szombaton 15-12-re verte az orosz Sturmot - a zárónapon a csoport hozzá képest szerény játékerejű tagjával találkozott, ennélfogva nem a győzelem, csupán a siker nagysága lehetett kérdéses.

A tudáskülönbség a mérkőzés elején nem jött ki azonnal, az álmos kezdést követően aztán lassan beindult a Honvéd-henger.  Különösen - a második félidőben már pihenő - Szivós Márton volt elemében, aki az első negyedben háromszor is eredményesnek bizonyult, s végül négy gólig jutott, de remekelt Tóth Márton és a válogatott center, Hárai Balázs is, a fiatalok közül pedig az öt találattal záró Angyal Dániel dicsérhető a leginkább. A rivális ugyanakkor összesen négy gólra volt képes, és sokat elárul az erőviszonyokról, hogy csak a harmadik negyed hajrájában, 23 percnyi játék után, 17-0-nál szépített a Würzburg - a Honvéd-védelem sziklaszilárdságának bizonyítékaként is.

Mindkét mérkőzésének megnyerésével a magyar gárda csoportgyőztesként lett tagja a LEN Kupa örökébe lépett Eurokupa nyolcaddöntős mezőnyének. Az állva maradt együtteseket jövő vasárnap sorsolják össze párokba, s mivel mind a Szolnok, mind a Honvéd elsőként jutott tovább, így csak csoportmásodikat, vagyis elvben gyengébb ellenfelet kaphat, emellett egymással nem kerülhet szembe a két magyar alakulat.

Eurokupa (16 közé jutásért)
N-csoport
Groupama-Honvéd - Würzburg (német) 21-4 (6-0, 6-0, 6-1, 3-3)
a magyar góldobók: Angyal 5, Szivós, Tóth 4- 4, Hárai, Hangody, Salamon 2-2, Kovács P., Kovács R. 1-1

 

 

 

 

A csoport végeredménye
Az első kettő jut tovább
1. Groupama-Honvéd 6 pont
2. Sturm 2002 3
3. Würzburg 0
megosztom