EURO 2012

Ha nincs egyéni villanás, akkor van esélyük a finneknek - Csank János

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya bízik abban, hogy a finnek pontot szereznek Ibrahimovicék ellen.

Csank János bízik a finnekben

Csank János volt a Digi Sport Reggel Start című műsorának a vendége. Az egykori szövetségi kapitánynak jó emlékei vannak a finn válogatottról, hiszen 1997. október 11-én északi rokonaink otthonában sikerült kivívnunk a pótselejtezős szereplést.

„Én bízok a finnekben. Az északi stílusban benne van, hogy totál sportszerűen viselkednek. Ráadásul van köztük a svédekkel rivalizálás, ha nem is futballháború, de remélem, egy jó északi csörte lesz. Mind a két csapat játéka hasonló, talán kicsit több játék van a svédekben. Ha nincs egyéni villanás, akkor azonban minden kivédekezhető. Az biztos, hogy gyűrik majd egymást, szerencse is kellene nekünk a svédek pontvesztéséhez” - mondta a péntek este rendezendő finn-svéd, számunkra sorsdöntő Eb-selejtezőről a szakember.

Csank említést tett a keddi magyar-finn mérkőzésről is, ahol egyértelműen mi számítunk a párharc esélyesének.

„Szerintem a mai finn csapat gyengébb az 1997-esnél, akikkel mi játszottunk anno, mert abban volt egy Litmanen és egy Hyypiä is. Ők az európai élmezőnyben játszottak akkoriban. Lényeges, hogy a magyar válogatottban nagyon sok olyan stílusú játékos van, aki ezeket az északi fickókat meg tudja forgatni. A svédek is „kajolták” ezeket a befelé mozgó szélső középpályásokat” - tette hozzá az egykori kapitány.

A finn-svéd Eb-selejtezőt a hathárom.hu-n élő szöveges közvetítésben követhetitek nyomon.