Bundesliga

Van Gaal nemet mondott, "papíros" edző kell a Hamburgnak

Bár kérelmezték a Német Labdarúgó Szövetségtől, az megtagadta Cardoso ideiglenes licencének a meghosszabbítását.

Louis van Gaal nemet mondott - Fotó: AFP

A Hamburgnak mindenképpen edzőt kell találnia a következő, Freiburg elleni Bundesliga-mérkőzéséig. A Nagy Dánielt is foglalkoztató Hamburger SV labdarúgócsapata még szeptember közepén menesztette posztjáról Michael Oenning vezetőedzőt. Ezt követően Frank Arnesen sportigazgató ideiglenesen Rodolfo Esteban Cardosót, a tartalékcsapat edzőjét bízta meg a HSV irányításával.

Az argentin szakembernek nincs meg a megfelelő edzői képesítése, de ideiglenes licencet kapott. Vele ugyan a VfB Stuttgart ellen megszerezte első győzelmét az együttes, a háttérben folyamatosan tárgyaltak az új vezetőedzőről. Bár kérelmezték a Német Labdarúgó Szövetségtől, az megtagadta Cardoso ideiglenes licencének a meghosszabbítását. Ezzel biztossá vált, hogy Arnesennek mindenképpen találnia kell valakit a HSV kispadjára, aki rendelkezik a szükséges papírokkal.

A legfrissebb hírek szerint az előző idényt a Bayern Münchennél töltő Louis van Gaal kikosarazta a hamburgiakat, így továbbra sincs meg a megfelelő ember. Ahogy arról beszámoltunk, Sergej Barbarez, Dieter Hecking és a dán szövetségi kapitány, Morten Olsen is esélyes a hamburgi kispadra.