Interjú

Gyurcsó Ádámnak tetszik a Szivics-féle taktika, 8-10 gólig jutna év végéig

  • Horváth Kristóf

A támadó a hathárom.hu-nak elmondta, miután Paulo Sousával beszélt, egyértelmű volt, hogy az őt már télen is csábító Kecskeméthez igazol.

A 20 éves Gyurcsó Ádám a Videotonban nem jutott elég játéklehetőséghez, így nyáron a váltás mellett döntött. A Tomiszlav Szivics vezette Kecskeméthez igazolt kölcsönbe, ami utólag helyes döntésnek bizonyult, hiszen már négy gólnál jár a bajnokságban. A villámgyors támadó a hathárom.hu-nak mesélt pályafutásáról, a kecskeméti helyzetéről, valamint a jövőbeli terveiről is.

- Tatabányán születtél, ott is kezdtél el játszani, miért szerződtél 2008-ban a Videotonhoz?- A Videoton kötött egy együttműködési megállapodást a felcsúti akadémiával, ahol kifogástalanok voltak a lehetőségek a fejlődésre, és volt egy távolabbi cél is, bekerülni a fehérvári együttesbe.

- Az elmúlt bajnokságban a zárófordulóban debütáltál Újpesten. Számítottál rá, hogy bevet Mezey György?
- Tudtam, hogy ha már nem lesz különösebb tétje a találkozónak, be fogok mutatkozni. Így lett volna ez már a Győr ellen is, csak Lencse Lacit kiállították, így az utolsó fordulóra, Újpestre maradt a debütálás, ahol végül kikaptunk, de nekem maradandó élmény volt.
 

Gyurcsó négy gólnál jár Kecskeméten - Fotó:kecskemetite.hu
- Nyáron Paulo Sousa vagy Te döntöttél úgy, hogy inkább Kecskeméten folytatod a több játéklehetőség miatt?

- Paulo Sousa elmondta világosan, hogy nagyon kevés játéklehetőség várható számomra az első csapatban. A Kecskemét már télen is szeretett volna leigazolni, így egyértelműnek tartottam, hogy nekem mennem kell a fejlődésem szempontjából.

 - Tomiszlav Szivics személye mennyire játszott szerepet a váltásban, milyen vele együtt dolgozni?
-Előtte nem nagyon ismertem, de láttam, hogy milyen focit próbál játszatni a Kecskeméttel. Nekem az a játék, mint utóbb kiderült, nagyon is fekszik. Egyébként nagyon jó szakembernek tartom, többek között azért, ahogyan erről a játékról gondolkodik, és próbálja megvalósítani.

- Remekül kezdtél, gólokat lőttél Kecskeméten. Miket tartasz a legnagyobb erényeidnek, amire építesz?
- Igen, hála Isten a beilleszkedésem igen gyorsan ment, ez a pályán is megmutatkozott, de ehhez kellettek a társak is. Gyors, technikás játékosnak tartom magam, ebből adódóan rendre olyan labdákkal keresnek, amik a védők mögé mennek, hogy sebességből tudjam őket megverni.

- Kit tartasz legfőbb riválisodnak a csapatba kerülésért?
- A posztomon Bori Gabival vagyunk ketten, így őt mondhatnám legfőbb riválisomnak. Vele egyébként kiváló mind a pályán, mind a pályán kívül a kapcsolatom. Megesett már az is, hogy  mindketten kezdők voltunk, és ő a bal oldalon, én a jobb oldalon vagy éppen fordítva szerepeltünk.

- A szezon előtt mik voltak a személyes célkitűzéseid? Eddig mennyire sikerült megvalósítanod őket?
- Az első, hogy állandó játéklehetőséghez jussak, ami szerintem mondhatjuk, hogy teljesült. A második pedig, hogy megszerezzem első NB I-es gólomat. Miután már 4 gólnál járok, szeretném elérni év végére a 8-10 gólt, amivel elégedett lehetnék.



Gyurcsó Ádám, szerezte a PMFC-KTE (2-2) mérkőzésen mindkét vendéggólt



 Gyurcsó Ádám Kecskeméten bizonyít - Fotó: kesport.hu

- A Kecskemét kerete alapján odaérhetne a nemzetközi kupaszereplést jogosító helyekre a szezon végén?
-Nagyon bízom benne. Nyáron már belekóstolhattunk az európai közegbe, és mindenki visszavágyik oda, annak ellenére, hogy az első körben búcsúztunk. Az első öt hely valamelyike szerintem reális célkitűzés.

- Az írek és az olaszok ellen is csereként álltál be a Róth Antal vezette U21-es válogatottba. Mennyire volt más azoknak a meccseknek az irama az NB I-hez képest? Mennyi esélyt látsz arra, hogy beverekedd magad a kezdőcsapatába?
-Úgy láttam kívülről, hogy az írek elleni meccs kifejezetten nagy iramú volt végig, miután beálltam, akkor éreztem ezt belülről is. Az olaszok elleni találkozó sajnos nem úgy alakult, ahogyan terveztük, szinte semmi sem úgy működöt, ahogy előre megbeszéltük, és simának mondható vereséget szenvedtünk. Bízom benne, hogy ezentúl több lehetőséget fogok kapni Róth Antaltól, és megmutathatom, hogy a kezdőben a helyem.

- Mik a hosszú távú céljaid, szerinted mikor jön el a megfelelő pillanat a külföldre szerződésre?
- Egyértelmű, hogy még 1-2 évet mindenféleképpen el kell töltenem az NB I-ben úgy, hogy folyamatosan játékban vagyok. Persze, mint minden magyar játékosnak, úgy nekem is célom egyszer külföldön futballozni, kipróbálni magam egy erősebb bajnokságban, hogy ha arra már készen állok.