Bundesliga

Kínkeservesen szerezte meg a győzelmet a kettős emberelőnyben játszó Werder

Bár a 63. perctől kettős emberelőnyben játszott a Werder Bremen hazai pályán, csak a 93. percben szerzett Pizarro-góllal gyűjtötték be a három pontot a Hertha ellen.

Pizarro egyenlített a Hertha ellen - Fotó: AFP

Az idén remekül szereplő Werder Bremen együttese hazai környezetben találkozott a Herta BSC-vel. A vendéglátók az előző fordulóban a Nürnberg otthonában játszottak 1-1-es döntetlent, míg a fővárosiak hazai pályán remiztek az Augsburggal. A Werder Bremen egy győzelemmel utolérte volna a jelenleg második helyen álló Borussia Mönchengladbacht a tabellán.

Nem úgy kezdődött a találkozó, ahogy azt a hazai szurkolók elképzelték. Raffael viharzott el a jobb oldalon Schmitz mellett, Ramos pedig középen hét méterről a kapu bal oldalába lőtt (0-1). Ez kissé megzavarta a brémaiakat, de lassan átvették a találkozó irányítását, aminek meg is lett az eredménye: Fritz bal oldali beadását a Kobiashvilit túlugró Pizarro fejelte a jobb sarokba (1-1). Ezt követően egyértelmű fölénybe kerültek a hazaiak, Hunt kétszer is veszélyeztetett, de a szünetig már nem változott az állás.

Az 51. percben Pizarro ismét gólt szerezhetett volna, ám ezúttal Hubnik menteni tudott előle. Hat  percre rá emberhátrányba kerültek a fővárosiak, miután Lell a második sárga lapját is megkapta a Wolffal szembeni szabálytalanságáért. A 63. percben Ramos is megkapta második sárgáját, így 9 emberrel maradtak a vendégek. Thomas Schaaf, a hazaiak vezetőedzője mindent megtett a három pont megszerzéséért, a védő Schmitz helyett a támadó Rosenberget küldte pályára. Kettős emberhátrányban is helyzetbe került a Hertha, Raffael lövésébe Bargfrede lépett bele hatalmas helyzetben. A másik oldalon Pizarro ugyan a kapuba fejelt, de előtte szabálytalankodott, így érvénytelenítette a találatot a játékvezető. Prödl is helyzetbe került a Hertha kapuja előtt, de Kraft ezúttal is védeni tudott. A végén már nem bírta a nyomást a berlini együttes, egy szöglet után Rosenberg csúsztatta meg a labdát, Pizarro pedig lesgyanús helyzetből a kapuba fejelt (2-1). Ezzel nehezen, de megszerezte a győzelmet Thomas Schaaf csapata.

Bundesliga
7. forduló
Werder Bremen-Hertha BSC 2-1 (1-1)
Gólszerző: Pizarro (23., 93.) ill. Ramos (3.)