Serie A

A gyengécske Roma legyűrte a Parmát Osvaldo góljával

Rosszul játszott ugyan, mégis meg tudta szerezni idénybeli első győzelmét az AS Roma a Serie A ötödik fordulójának zárómérkőzésén a Parma otthonában.

Pablo Osvaldo örül a góljának a Parma-Roma Serie A-mérkőzésen 2011 szeptemberében

Luis Enrique valami Barcelonához hasonlót szeretne játszatni a Romával, csak épp a játékosok nem szeretnék azt a taktikát követni. A katalánokra jellemző labda nélküli mozgásnak nyoma sem volt a Parma elleni találkozón, emiatt megtartani sem nagyon tudták a játékszert a Farkasok az ellenfél térfelén, nemhogy támadásokat vezessenek.

A hazaiaknak volt tehát több helyzetük, de Lucarelli fejese, Giovinco kapáslövése és a többi próbálkozása sem hozott eredményt. A legnagyobb lehetőségnek így Totti távoli lövését tekinthetjük, amit Mirante a kapufára ütött zavarában.

A második játékrészben az előzményeket tekintve váratlanul szerzett vezetést a Roma, Rosi beadásából Osvaldo volt eredményes. (0-1)

Ezt követően elég volt a vendégektől, hogy a hátsó régiókban tartogatták a labdát, de a hajrában így is többször veszélybe került a kapujuk. A Parma játékosai azonban a legnagyobb helyzetekben is pontatlanok voltak, így a Roma ha nehezen is, de begyűjtötte idénybeli első győzelmét. 

Serie A
5. forduló
Parma-Roma 0-1 (0-0)
gólszerző: Osvaldo (50.)