Légiósaink

Feczesin ismét betalált, Dzsudzsák a kulcscsontját, Sáfár az orrát törte

Hétvégén jó teljesítmények, értékes gólpasszok mellett súlyos sérülések is jellemezték az Európában légióskodó magyar játékosok szereplését.

Feczesin újabb gólt szerzett

ANGLIA

Az angol első osztályban Buzsáky Ákos kezdőként 72 percet töltött a pályán a QPR-ben a Wigan ellen 2-0-re elveszített találkozón. A Liverpoolban 3-1-es vereséget szenvedő Boltonban Bogdán Ádám a kispadon kapott helyet. A Newcastle-Fulham (2-1) találkozón sem Kádár Tamást, sem Somogyi Csabát nem nevezték. A WBA hazai pályán szenvedett 1-0-s vereséget a Stoke-tól, Gera Zoltán továbbra is sérült, Fülöp Márton a kispadon kapott helyet. A Championshipben a Leedset 2-1-re legyőző Ipswichben Priskin Tamást nem nevezték, a Portsmouth-Cardiff City összecsapáson sem Futács Márkó, sem Gyepes Gábor nem volt a keretben. A Hull-Reading találkozón Gulácsi Péter sem volt a nevezettek listáján.

NÉMETORSZÁG

Hajnal Tamást a 73. percben cserélték le a Hertha Berlintől 1-0-s vereséget szenvedő VfB Stuttgartban. Stieber Zoltán is kezdő volt a Mainzban, 78 percet töltött a pályán a hannoveri 1-1-es döntetlen alkalmával, Szalai Ádám még mindig sérült. A Hamburg-1. FC Köln (3-4) meccsen Nagy Dánielt nem nevezték a hazaiaknál. A Bundesliga 2-ben Király Gábor aktív részese volt az 1860 München Union Berlin elleni 3-1-es diadalának.

SPANYOLORSZÁG

A távozóban lévő Vadócz Krisztián nem került be az Osasuna keretébe, amely 0-0-s döntetlent játszott az Atlético Madrid otthonában. Pintér Ádám ellenben az 53. percben állt be a hazai pályán 6-0-s vereséget szenvedő Zaragozába a Real Madrid elleni találkozón.

OLASZORSZÁG

A Serie A még nem kezdődött el, a Serie B-ben viszont Feczesin Róbert tartja nyári jó formáját, góllal járult hozzá a Vicenza 2-0-s legyőzéséhez Brescia csapatában. A találkozót a másik magyar, Vass Ádám is végigjátszotta. A Livorno Filkor Attila nélkül nyert idegenben a Crotone ellen. A Sampdoria 2-2-t játszott a Padova ellen, Koman Vladimir a 72. percig volt a pályán, Laczkó Zsolt a kispadon kapott helyet. A Regginában Kovácsik Ádám védett a Modena elleni 4-1-re megnyert találkozón.

OROSZORSZÁG

A Rosztov Don-Anzsi Mahacskala mérkőzés igen szomorúra sikeredett magyar szempontból, hiszen Dzsudzsák Balázst már a 8. percben le kellett cserélni egy ütközés után. Később kiderült, eltört a kulcscsontja, így több hetes pihenő vár rá. A Krsznodar ellen 5-0-ra nyerő Zenitben Huszti Szabolcs a 86. percben lépett pályára, de ennyi idő alatt is gólpasszt adott.

BELGIUM

Az FC Bruges-Anderlect bajnokin Juhász Roland 90. percben adott gólpasszából alakult ki az 1-1-es végeredmény. A magyar védő végig a pályán volt. A BL-be bejutó Genk nem bírt hazai pályán a Mechelennel, Köteles László és Tőzsér Dániel is végig a pályán volt, Tóth Balázst nem nevezték. A Gent 1-0-ra győzött a Lierse ellenben, amelyben az első félidőben játszott Kovács Péter. A Kortrijk 4-0-ra legyőzte a Sint-truident, Czvitkovics Péter gólpasszt adott, a 64. percben cserélték le.

AUSZTRIA

A Sturm Graz 5-0-ra kiütötte a Wiener Wiener Neustadtot, Szabics Imrét a 75. percben lecserélték. A Mattersburg-Innsbruck találkozón Waltner Róbertet nem cserélték be, Sáfár Szabolcsnak eltörött az orra, a 6. percben lecserélték.

EGYÉB BAJNOKSÁGOK

Hollandiában a NEC-Heracles bajnokin Babos Gábor védte a 2-1-re nyerő hazaiak kapuját, méghozzá a hírek szerint remekül. A Hiberniant 2-0-ra legyőző Heartsban nem volt nevezve Balogh János. A svájci ligában Vanczák Vilmos Sionja 4-0-s vereséget szenvedett hazai pályán a Servette-től, a magyar védő végig a pályán volt, sárga lapot kapott. Norvégiában a Brann Bergen Korcsmár Zsolttal a soraiban 1-1-es döntetlent játszott  Tromsö ellen.