Bundesliga előzetes

Leverkusen-Dortmund szuperrangadó, a Bayern Kaiserslauternben

A Bundesliga 4. fordulójában a tavalyi bajnokság második helyezettje fogadja a bajnoki címvédőt, míg Schweinsteigeréket nagy előkészületekkel várják 'Lauternben.

Óriási harc várható a rangadón - Fotó: AFP

Bayer Leverkusen-Borussia Dortmund 18:30
Hathárom-tipp:x

A szombati játéknap rangadóján a címvédő Borussia Dortmund az elmúlt szezonban ezüstérmes Bayer Leverkusen vendégeként lép pályára. A találkozó természetesen háromesélyes, mind a két csapat győzelemre törekszik. A BVB trénere, Jürgen Klopp előzetesen kijelentette: nem szép, csodafutballt vár csapatától, hanem azt, hogy lecsapjon a megfelelő pillanatban az ellenfél hibáira.
„Nem feltétlen a nagy labdabirtoklás a célunk a Leverkusen ellen, hanem türelmesen kell játszanunk. Ki kell használnunk a lehetőségeket” - jelentette ki a dortmundi tréner, aki a sérült Barrioson kívül mindenkire számíthat a rangadón.

„Az elmúlt szezon legkiemelkedőbb csapatát fogadjuk. Eddig több mint elégedett vagyok a csapatommal, amely már a szezon kezdetén fegyelmezett játékot mutat be, a két 1-0-s győzelmünk számomra azt jelenti, hogy mentálisan fejlődött a csapatunk. A Dortmund remekül tud ritmust váltani, kemény kihívás előtt állunk szombaton” - mondta Robin Dutt a leverkuseni szakember.

SC Freiburg-VfL Wolfsburg 15:30
Hathárom-tipp: 1
Az elmúlt fordulóban nagy pofont kapó Wolfsburg ezúttal a Freiburg otthonába látogat. Felix Magath, a vendégek edzője nem számít könnyű összecsapásra.
A Freiburg filozófiája és játéka alig változott a tavalyi szezonhoz képest. Azt hiszem, az új edzővel sikeres év elé nézhetnek, így nem számíthatunk könnyű találkozóra ellenük” - tette hozzá Magath,

 1899 Hoffenheim-Werder Bremen 15:30
Hathárom-tipp:1
Az 1899 Hoffenheim-Werder Bremen találkozó is háromesélyesnek tűnik, hiszen mindkét együttes két győzelemmel és egy vereséggel áll a tabellán. A hazai pálya miatt azonban a Bundesliga „falusi” csapata tünik egy hajszállal esélyesebbnek.

1. FC Nürnberg-FC Augsburg 15:30
Hathárom-tipp:1
Az 1. FC Nürnberg csapata az FC Augsburgot fogadja, Dieter Hecking, a hazaiak mestere a Dortmund elleni sima vereség után javítana.
„Az eddigi teljesítményünkkel, amit a pályán mutattunk nagyon elégedett vagyok, de ez már nem mondható el a megszerzett pontjainkról. Elemeztük a Dortmund elleni bajnokinkat, megpróbáljuk szombaton kijavítani az ott elkövetett hibákat” - mondta a hazai tréner.

1. FC Kaiserslautern-Bayern München 15:30
Hathárom-tipp:2
Az eddig még nyeretlen 1. FC Kaiserslautern a Bayern Münchennel játszik hazai környezetben, és bár a találkozó egyértelmű esélyesei a vendégek, Christian Tifferték meglepetésre készülnek.
A Bayern ellen pályára lépni mindig különleges, ez a játéktéren és a lelátón is ünnepet jelent. A müncheni klub még mindig a német futball csúcsát jelenti, egyedülálló csapat. Nem szabad, hogy megilletődötten játsszunk, meg kell nehezítsük a dolgukat, helyzeteket kell kialakítanunk” - vélekedett a 29 éves védő 'lauterni védő.