NB I

A Bozsik Stadionban is kikapott a címvédő Videoton

A fehérvári bajnokcsapat továbbra is nyeretlen idegenben az OTP Bank Ligában, miután a Budapest Honvéd 1-0 arányban legyőzte Paulo Sousa együttesét.

A Videoton ismét kikapott idegenben - Fotó: MTI

Rangadóra készültek a Bozsik Stadionban, hiszen az eddig kifejezetten jól szereplő hazai együttes a bajnoki címvédő Videotont fogadta.
„Nekünk hazai környezetben minden csapat ellen eredményesnek kell lennem, alakulófélben vagyunk, de van egy alapcsapat, amely jól tud futballozni” – mondta Supka Attila, a kispestiek trénere a találkozó előtt.

Arra készülünk, hogy kontroláljuk a találkozót, és helyzeteket alakítsunk ki. Vinicius még nincs olyan állapotban, hogy kezdő legyen, a fiatal szerb kapus pedig a jövő embere lehet” – jelentette ki a Paulo Sousa, a fehérváriak részéről.

A kezdőcsapatokat figyelve érdekesség, hogy Németh Norbert ezúttal csak a kispadon kapott helyet a hazaiaknál, míg a Videotonban Gosztonyi, Polonkai és Vasziljevics sem került be a kezdőbe. Nem kezdődött fergeteges iramban a találkozó, óvatosan kezdtek a csapatok. Az első negyedóra után egy szögletet követően Evandróhoz került a labda, a portugál támadó egy szép csel után nyolc méterről lőtt, Kemenes magabiztosan védte. A félidő derekán ismét sarokrúgás után kerültek helyzetbe a vendégek: Sándor György érkezett teljesen üresen középen, fejese nem talált kaput.

Az első félóra elteltével Sándor György adott középre, Evandro vette át a labdát, de lövése elszállt a bal oldali kapufa mellett. A Videoton egyértelműen fölényben játszott, a Honvéd sokszor beszorult saját kapuja elé. A 37. percben megszerezte a vezetést a fehérvári együttes, azonban Kassai Viktor érvénytelenítette a találatot. Brachi adott középre a jobb oldalról, Evandro csúsztatása után Alves a hálóba helyezett a kimozduló Kemenes mellett, az asszisztens azonban lest jelzett. Érvényes találat az első félidőben már nem született, így 0-0-val fordultak a csapatok.

Az 52. percben Délczeg tört be a tizenhatoson belülre, majd nyolc méterről lőtt, kísérlet azonban mellé ment. Öt percre rá döntő jelentőségű esemény történt a pályán: Héctor Sánchez szabálytalankodott Danilóval szemben a tizenhatoson belül, így Kassai Viktor büntetőt ítélt, a védőt pedig második sárgája után kiállította. A büntetőt Danilo lőtte, de Tujvel könnyedén védhette volna, ha nem ugrik el a labda felett (1-0). Emberhátrányban kellett volna egyenlítenie a Videotonnak: ez majdnem sikerült is, Mitrovics bal oldali beadása csereként beálló Nikolics fejelte kapura bevetődve, a labda a kapufán csattant. A 73. percben a Honvéd eldönthette volna a találkozót, Novák ívelése után Danilo lövése centikkel kerülte el a kaput. Tíz emberrel sem adta fel a Videoton, Kemenes óriásit védett Horváth Gábor fejese után. A 81. percben Nikolics ismét egyenlíthetett volna, de a hazaiak kapusa ezúttal is jó helyen állt. Supka Attilát a végén elküldte a kispadról Kassai Viktor, majd Akassout köpés miatt szintén kiállította. Az eredmény azonban nem változott már, a Videoton harmadik vereségét is elszenvedte a bajnokságban, a Honvéd pedig győzelmével fellépett a dobogóra.

OTP Bank Liga 7. forduló
Budapest Honvéd-Videoton 1-0 (0-0)
Gólszerző: Danilo (58. – 11-esből)