Edzősors

A Real Madrid korábbi trénere lett Kína új szövetségi kapitánya

A kínai szövetség megállapodott a Real Madrid és a spanyol válogatott korábbi trénerével, José Antonio Camachóval. Az 56 éves szakember hároméves szerződést kötött a távol-keleti országgal.

Camacho újfent szövetségi kapitány lett
"A stábom is és én is rendkívül büszke vagyok, hogy lehetőséget kaptunk a kínai válogatott élén. Természetesen az első és legfontosabb célkitűzés, a 2014-es világbajnokságra való kijutás, de hosszabb távú terveink is vannak"- mondta az újdonsült szövetségi kapitány egy szombati sajtótájékoztatón.

Camacho játékosként és edzőként is fényes pályafutást tudhat magáénak: 1974 és 1989 között több, mint 400 mérkőzésen lépett pályára a Real Madrid csapatában, és ez idő alatt 81 alkalommal a spanyol válogatottban is szóhoz jutott. Edzői karrierjét a Rayo Vallecano csapatánál kezdte, de megfordult az Espanyol, a Sevilla, a Benfica és a Real Madrid kispadján is. Tréneri pályafutása csúcsát azonban az 1998-2002-es időszak jelentette, amikor is Spanyolország szövetségi kapitánya volt. Camacho legutóbb az Osasuna élén dolgozott, ahol többek között a magyar válogatott Vadócz Krisztián is a játékosa volt.