Karrier

Kifütyülték és elégették a mezét Jurij Zsirkovnak - videó

Elégették az orosz szurkolók Jurij Zsirkov mezét a szerdai, Ororszország - Szerbia barátságos mérkőzésen, melyet Moszkvában rendeztek meg. A drukkereknél az verte ki a biztosítékot, hogy a ballábas futballista évi 5,5 millió eurót keres az Anzsinál.

Jurij Zsirkov, az orosz válogatott játékosaSzerdán felkészülési találkozón Oroszország Probrebnyak 53. percben szerzett góljával 1-0-ra legyőzte Szerbia legjobbjait. Az összecsapásra Moszkvában került sor, ahol Jurij Zsirkov népszerűségi indexe az elmúlt hetekben jelentősen redukálódott.

A baloldali középpályás 2003 és 2009 között hat évet húzott le a CSZKA Moszkva csapatában, mielőtt Roman Abramovics hívására 2009 nyarán a Chelsea együtteséhez igazolt. Habár egykoron nagy kedvencnek számított a moszkvai Luzsnyiki-stadionban, a szerdai mérkőzésen inkább érezhette magát a pokolban, mint sem régi otthonában. A helyszínen szurkolók minden egyes labdaérintésénél kifütyülték a 27 éves szélsőt, az interneten pedig olyan videók láttak napvilágot, melyen az ő nevével ellátott dresszt égetnek el. 

Zsirkov labdaérintését hangos füttyszó kísérte a Szerbia elleni mérkőzésen

Az oroszok közutálatát köztudomású, hogy nem nehéz kivívni, Zsirkov pedig azzal, hogy augusztus elején elfogadta az Anzsi Mahacskala ajánlatát, azonnal a szurkolók célpontjává vált. Szulejman Kerimov újgazdag csapata nem tartozik a legkedveltebb orosz futballklubok közé, aminek egyik oka éppen a gazdagság - a szegénységben élő hétköznapi emberek nem szeretik a "semmiből" érkező milliárdos üzletembereket. Márpedig van belőlük néhány, és bizony jó páran a futball világában is szerepet vállalnak. Mivel a moszkvai illetőségű csapatok javarészt "foglaltak", ezért inkább máshol "fektetnek" bele a futballba. A Zenit, a Rubin és most az Anzsi térnyerése nem igazán "ízlik" a moszkvaiaknak, ami miatt egyre nagyobb az ellentét és a rivalizálás a fővárosi és a vidéki klubok között. Most erre tett rá egy lapáttal Zsirkov átigazolása...

A szbornaja egyik legjobbja a hírek szerint 5 millió eurót - néhol 5 és fél milliót is lehetett olvasni - tesz zsebre évente Dzsudzsák Balázs alakulatánál, ezzel pedig az orosz Premjer Liga legjobban kereső labdarúgója lett.

Az ominózus mérkőzés után az orosz sport.gip munkatársa készített egy villám-interjút az atrocitásoknak kitett játékossal, aki profi módjára kezelte a kínos incidenst. "Időnként úgy tűnt, néhányan nem nekünk jöttek szurkolni erre a mérkőzésre. De nincs semmi baj, bárki kifejezheti a véleményét, de ítélkezni senkinek sincs joga. Visszaakartam térni szülőhazámba, és kaptam egy ilyen lehetőséget, amivel éltem is. A többi nem számít" - mondta Zsirkov, utalva a "zsíros" dagesztáni megállapodásra.

Az emberek szemében jelenleg Zsirkov áruló - amiért a CSZKA helyett az Anzsiba tért haza -, és pénzéhes, számító is, amit igyekeznek is a játékos és a világ tudtára adni, ahogyan az a lenti videóból kiderül.

Így égetik el Zsirkov mezét az orosz fanatikusok