Rögbi

Nem mindenkinek tetszik az angolok fekete vb-meze

  • VNA
Címkék:

Kisebbfajta fennakadást okozott a sportágban az angol rögbi-válogatotthoz kapcsolódó hír, amely a csapat sötét színű váltó mezéről tudósít.

Az angolok ilyen mezben terveznek ugyanis játszani szeptember 10-én az új-zélandi világbajnokság első mérkőzésén Argentína ellen. A sötét mez azonban hagyományosan a Tiszta Feketék (All Blacks) becenévvel illetett új-zélandi csapat védjegye volt az utóbbi 127 évben, így sokan szentségtörésként élik meg a dolgot. Az angol csapat az Új-Zélandon sorra kerülő világbajnokság összes többi meccsén megszokott fehér mezében lépne pályára, igaz a válogatott vezetői nem zárják ki annak az esélyét, hogy a sötét mezt is felhúzzák, ha úgy látják jónak.

„A világbajnokság szabályzata lehetővé teszi számunkra, hogy cseremezt is nevezzünk a tornára. A fejlesztésben részt vettek a Nike cég képviselői és több rögbi szakember is. Tudjuk, hogy a fekete szín eddig az új-zélandiakra volt jellemző, de az ő szövetségükkel is egyeztettünk, és nem emeltek semmilyen kifogást a választásunk ellen” - nyilatkozta a brit rögbi unió szóvivője. Az argentin csapat általában világoskék mezben szerepel, amely könnyen keverhető lett volna a britek fehér szerelésével, ezért került képbe az esetleges váltó mez lehetősége. „Reméljük, hogy a szurkolóink szeretni fogják majd ezt a színt, csakúgy mint a legutóbbi bíbor színű cseremezt, amelyet tavaly és tavalyelőtt is használtunk” - tették hozzá a szövetség vezetői