NB I

Raycomart Koeman vinné Hollandiába, Meyé aláírt a ZTE-hez

Továbbra is vannak változások a zalaiak keretében, de hosszú tárgyalások után Roguy Meyé immár hivatalosan is visszatért a klubhoz, melynek célja az első öt közé kerülés a bajnokságban.

Prince Rajcomar visszatérhet Hollandiába

Bár a hétvégén már elkezdődik az OTP Liga, a Zalaegerszegnél még továbbra is vannak kérdőjelek a játékoskerettel kapcsolatban. Prince Rajcomart az Erwin Koeman által irányított Utrecht gárdája szeretné szerződtetni, a tárgyalások folynak az ügyben, megállapodás még nem született.

Roguy Meyé viszont marad, mivel négyéves szerződést írt alá a ZTE FC-hez. A gaboni támadó játékengedélyének intézéséhez hozzá is láttak a klubnál, ám Németh Ottó technikai vezető a Zalai Hírlapnak elmondta: reális esély a legjobb esetben is csak arra van, hogy a Debrecen elleni, jövő hét végi találkozón pályára lépjen a zalaiakhoz visszatérő támadó.

"Az átigazolásoknál az volt a célunk, hogy egy markánsabb Zetét láthasson majd a közönség az új bajnoki szezonban - kezdte Nagy Ferenc klubelnök. - A szakmai vezetésnek az elmúlt bajnokságban sok gondja volt a csapat védekezésével, ezért a hátsó alakzat játékosai közt elég nagy volt a mozgás. Az előző évekhez hasonlóan most is a szakmai stáb véleményezésével történt meg az új labdarúgók szerződtetése. Magasodtunk, gyorsabbak lettünk, és ha mindenki a helyén játszik, azt hiszen erősödtünk is. Ehhez persze az is kell, hogy a különböző fizikai állapotba érkező játékosok elérjék a csúcsformájukat, vagy legalábbis erőnléti szempontból utolérjék magukat. Az első benyomások alapján úgy érzem, egy harcos, nyerő típusú gárda van kialakulóban. A támadójátékunk is javulhat, de ehhez kell Meye is. Egyelőre úgy látszik, a középpályán is erősödtük, remélem, ezt majd bebizonyítják a fiúk. Néhány játékengedélyre még várunk, sőt, az sem kizárt, hogy még lesz mozgás a keretben."

A klub első embere elmondta, az első öt hely valamelyikén szeretnének végezni, lehetőleg persze minél előbb. A Magyar- és a Ligakupában is illene helytállni: az MK-ban jó lenne az első négy közé kerülni, a Ligakupában pedig a selejtezőket kellene túlélni.