Férfi vízilabda

A szerbek után az ausztrálok is leckét kaptak a mieinktől

  • MTI
megosztom

A hétvégén kezdődő kínai vizes vb elé beiktatott szingapúri edzőtáborozás meccsprogramjának lezárásaként játszott és nyert fölényesen, hét góllal az ausztrálokkal szemben a magyar férfi vízilabda-válogatott.

A szerdai barátságos mérkőzést értékelve Kemény Dénes szövetségi kapitány alapvetően elégedetten nyilatkozott az olimpiai bajnoki címvédő együttes hivatalos honlapjának.

"A fiúk nagyon jól vannak. Ma is volt néhány figyelmetlenség a védekezésben, továbbá egy-két gólt a saját helyzetünk elhibázása miatt kaptunk. Összességében elfogadható a sok kapott gól, de azért dolgozunk rajta a következő napokban, hogy a hibákat kijavítsuk. Örülök neki, hogy ma is rengeteg Szingapúrban élő magyar szurkoló látogatott ki a mérkőzésre, akik ezúttal is megtöltötték a lelátót!" – mondta a szakvezető.

A magyar válogatott egy nappal korábban a szintén Szingapúrban időző világbajnoki címvédő szerbekkel is megmérkőzött, s a vb előtt lélektanilag fontos győzelmet aratott, 12-11-re verve a délszláv alakulatot.

A csapat Sanghajban az A betűjelű négyesben magyar idő szerint hétfő  hajnali 3:30 órakor Montenegró válogatottjával kezdi meg vb-szereplését,  szerda kora délután (13:40 ó) a kazahokkal folytatja, majd  a csoportmérkőzéseket záró találkozón, péntek délelőtt (11 ó) a spanyolokkal csap össze.

Felkészülési mérkőzés
Magyarország - Ausztrália 15-8
megosztom