Férfi vízilabda

A Kemény-legények legyőzték Szerbia legjobbjait

  • MTI
megosztom

A hétvégén rajtoló kínai vizes vb előtt, férfi vízilabda-válogatottak szingapúri előkészületi találkozóján a magyar csapat egy góllal legyőzte Szerbia legjobbjait.

A nem hivatalos, barátságosnak számító mérkőzés nagyon is éles csatát, és sok kiállítást hozott - nyilván már a presztízs miatt is -, amelyben Kemény Dénes szövetségi kapitány olimpiai bajnoki címet védő együttese az átállás nehézségeivel együtt is jobbnak bizonyult a Sanghajban világbajnokként vízbe szálló délszláv alakulatnál.

"Sok gólt kaptunk, de fel kell mentsem a játékosainkat, mert tegnap érkeztünk ide, hat óra időeltolódás van, nagyon meleg a víz és a harcos játékstílus miatt rengeteg kiállítás volt a meccsen. Meg kell köszönnöm a lelátót teljesen megtöltő, Szingapúrban élő magyar szurkolók szeretetét!" - nyilatkozta a szakvezető a nemzeti csapat honlapjának, a vlv.hu-nak.

A magyar válogatott szerdán a szintén vb-résztvevő Ausztráliával találkozik. Biros Péterék Sanghajban az A betűjelű négyesben magyar idő szerint hétfő hajnali 3:30 órakor Montenegró válogatottja ellen kezdik meg vb-szereplésüket, szerdán 13:40 órától a kazahokkal folytatják, majd a csoportmérkőzéseket záró találkozón, pénteken 11 órától a spanyolokkal csapnak össze.

megosztom