Copa América

Maradona megvédte Messit: ez nem a Barcelona

Az isteni Diego szerint Messi mellett a válogatottban nincsenek olyan társak, mint Xavi, Piqué vagy Iniesta.

Diego Maradona figyelmeztet: ez itt nem a Barcelona

Lionel Messi eddig pocsék formában játszik a Copa Américán, aminek köszönhetően egyre több bírálat éri az aranylabdást. Diego Maradona azonban kiállt mellette, szerinte mindent megtesz a kis argentin csapata sikeréért.

„Nem értem, miért támadják ilyen durván Lionelt. Ő mindent megtesz azért, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa. Azért mondom ezt, mert ismerem. Annak idején nekem is nagyon nehéz volt együtt játszanom a középpályán Russóval, Giustival és Gallegóval. Nekünk van a legjobb csapatunk a világon, ő pedig egy remek fickó.”

Maradonának felvetették azt is, hogy mekkora a kontraszt a Barcelonában és az argentin mezben látott Messi között.

„Lehetetlen összehasonlítani a kettőt. Barcelonában folyamatosan együtt vannak a játékosok, és húzzák egymás teljesítményét. Emlékeznek még Valdez milyen potyákat kapott két éve? Ki akarták dobni a csapatból, azóta hatalmasat fejlődött. Az argentin válogatott teljesen más. Mindig nevettem, amikor a kapitánykodásom idején azt mondták, úgy kéne játszanunk, mint a Barcelona. Pedig az argentin nemzeti csapat tagjaként kell nagyot alkotnunk, mivel nincs a keretünkben Xavi, Piqué vagy Iniesta..”