Cselgáncs Vk

Gáspár ezüst-,Karakas bronzérmet nyert Venezuelában

  • MTI
megosztom

A 63 kg-os Gáspár Eszter ezüst, míg az 57 kg-ban érdekelt Karakas Hedvig bronzérmet nyert szombaton az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Világkupa-sorozat venezuelai állomásán.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a miskolci Gáspár amerikai és brazil ellenfélen keresztül jutott be a négy közé, ahol két vazaarira kapott ipponnal verte a szintén brazil, háromszoros kontinensmásodik Danielli Barbosát. A fináléban a 22 éves magyar ipponnal kikapott az Eb-bronzérmes horvát Marijana Miskovictól.

Az ugyancsak miskolci Karakas brazil és szlovén riválisát gyűrte le az előcsatározások során, majd az elődöntőben ipponnal alulmaradt a német Marlen Heinnel szemben. A bronzmeccsen a vb-harmadik magyar kiköszörülte a csorbát, és vazaarival verte a kolumbiai Yadinis Amarist.

Ami a versenynap többi magyarját illeti, a szintén vb-bronzérmes Baczkó Bernadett (63) ötödik lett, míg Taraba Sándor (73) helyezetlenül zárt.

Vasárnap Csoknyai László (81), Krizsán Szabolcs (81), Nagysolymosi Sándor (81) és Farkas Bálint (100) lép tatamira Isla de Margaritán.

megosztom