Női kézilabda

Kiss Szilárd távozik a Dunaferr kispadjáról

Távozik a dunaújvárosi női kézilabda csapatvezetőedzői posztjáról Kiss Szilárd. A tavaly érkező szakember döntésének hátterében az anyagiak is kulcsszerepet játszottak.

Kiss Szilárd távozik DunaújvárosbólA dunaújvárosi kézilabda hanyatlásának újabb jeleként, a női csapata trénere is távozik az Dunaferrtől. "Elsősorban financiális jellegű okai vannak a döntésemnek" - mondta Kiss Szilárd a handball.hu-nak.

"Nem szívesen beszélek róla, de szeptember óta nem kaptam fizetést és egyéb útiköltségtérítést, és ezt már nem bírom tovább anyagilag. Sajnos a játékosaimnak is sok ilyen jellegű problémája volt az évben, így pedig elég nehéz volt végigcsinálni a szezont."


A mögöttünk álló bajnoki évadban a dunaújvárosi együttes a hetedik helyet szerezte meg, ami remek eredménynek számít a körülményeket ismerve.A keret azonban tovább gyengyül idén is, igaz, a szakembert ez nem zavarta volna.

"A távozásomnak egyéb okai is vannak, nem csak pénzügyi: kicsit megalázónak éreztem a helyzetet, és úgy döntöttem, hogy inkább nem vállalom tovább a munkát. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy nem amiatt váltok, mert egy csomó játékos eligazolt, és a keret meggyengült, hiszen én szeretem a nagy feladatokat, és a csapatépítés így még nagyobb kihívás lett volna, mint tavaly" - tette hozzá a tréner.