Wimbledon

Djokovics elődöntős - négy játszmában verte Tomicot

A két versenyző csatájából végül a nagyobb rutinnal rendelkező Novak Djokovics jött ki jobban, a világranglista második helyezettje óriási csatában múlta felül fiatal ellenfelét.

Novak Djokovics ott van a négy között

A mindössze 18 éves Bernard Tomic élete legjobb eredményét érte el azzal, hogy eljutott a wimbledoni Grand Slam-verseny negyeddöntőjébe. Ha vetünk egy pillantást az odáig vezető útra (Davigyenko, Andrejev, Söderling, Malisse), láthatjuk, hogy az ausztrál színekben versenyző ifjonc bizony hatalmas skalpokat gyűjtött ezalatt a röpke másfél hét alatt.

Az elődöntőbe kerülésért viszont gyakori edzőpartnerével, az idén csupán egyetlen vereséget számláló Novak Djokoviccsal csapott össze - és ő már túl nagy falatnak bizonyult Tomicnak.

Az első szettben Djokovics nagyon magabiztos adogatójátékkal rukkolt elő, több mint 70%-ban beütötte az első szervákat, így ellenfele egyetlen bréklabdához sem jutott. Djokovicsnak viszont akadt bőven, amiből kettőt meg is csinált, így 34 perc játék után 6:2-re behúzta az első játszmát.

A folytatásban Djokovics szervája teljesen szétesett - az elsők csak 48%-ban mentek be -, nyerőt is alig ütött, így Tomic könnyedén egyenlíthetett (6:3).

A harmadik szettben már mind a ketten igen magas fordulatszámon pörögtek, és annak ellenére, hogy remekül szervált mind a két játékos, három fogadójátékot is láthattunk - ebből kettőt Djokovics vitt (6:3), így újra a világelsőségre hajtó szerbnél volt az előny.

A negyedik "felvonás" hozta a legnagyobb küzdelmet, a két játékos úgy püfölte a labdát, mintha valóban egy tréningen lennének. Rögtön a játszma elején Djokovics elvette Tomic adogatását, de 2:1-nél elbukta a sajátját. Innen a felek egészen 5:5-ig fej-fej mellett haladtak, amikor is a világranglista 158. helyén álló Tomic keze kissé megremegett, és elveszítette a szerváját - Djokovics pedig innen már "kiszerválta" a meccset (7:5).

Wimbledon, negyeddöntő
Férfi egyes
Djokovics (szerb, 2.) - Tomic (ausztrál) 6:2 3:6 6:3 7:5