Seria A

Pazienza kivívná a BL-szereplést a Juventusszal

Michele Pazienza a torinói klub hivatalos oldalán elárulta: készen áll arra, hogy Bajnokok Ligája-szereplésért harcoljon a Juventusszal.

Michele Pazienza a Napoli játékosaként szerzett gólját ünnepli a Milan ellen.
A Napolitól ingyen érkezett 28 éves bal oldali középpályás eltökélt szándéka, hogy az egyik legeredményesebb olasz klubot ismét a legrangosabb európai kupába segítse. Pazienza a Napolival kivívta ugyan a 2011/2012-es Bajnokok Ligája-részvételt, de mind mondja, egyáltalán nem aggódik amiatt, hogy elhagyta a dél-olaszországi csapatot.

Nem bántam meg, hogy elhagytam a nápolyiakat, úgy gondolom, megérdemlem, hogy a Juventusban játsszak, és készen állok arra, hogy a Bajnokok Ligájáért küzdjek” - nyialtkozta a korábban az Udinesében és a Fiorentinában is megfordult játékos.

A torinóiakkal hároméves szerződést kötött olasz középpályás beszélt újdonsült edzőjéről, Antonio Contéról is. „Ha van edző, aki alatt jobb játékossá válhatok, akkor az Conte. Alig várom, hogy együtt dolgozhassam vele - sikeres akarok lenni itt”.

Pazienzának úgy tűnik nincs gond a hozzáállásával, ami a csapaton belüli konkurenciát elnézve nagy segítségére is lehet, hiszen olyan riválisokkal kell majd megküzdenie a kezdőbe kerülésért, mint Andrea Pirlo, Felipe Melo vagy Claudio Marchisio.