Németország

Löw nem tart igényt Ballackra a válogatottnál

Az augusztus 10-én sorra kerülő Brazília elleni barátságos meccsen Ballack csapatkapitányként lépne pályára, így 99. válogatottságával búcsúzna a Nationalelftől.

Löw visszavonultatná Ballackot - Fotó: AFP

A német szövetség csütörtökön jelentette be, hogy Joachim Löw szakvezető négyszemközt tájékoztatta a 34 éves középpályást döntéséről, mely szerint a továbbiakban nem tart igényt a Leverkusen futballistájának szolgálataira.

A DFB ugyanakkor azt szeretné, ha az augusztus 10-én sorra kerülő Brazília elleni barátságos meccsen Ballack csapatkapitányként lépne pályára, így 99. válogatottságával búcsúzna a Nationalelftől.

"A beszélgetésünk során az volt a benyomásom, hogy Michael teljes mértékben megérti az álláspontunkat" - idézte a DFB weboldala Löwöt. "Az elmúlt hónapokban több olyan fiatal játékos mutatkozott be a válogatottban, akikben hatalmas lehetőségek rejlenek. Mindazonáltal Michael a német futball korszakos egyénisége, aki kapitányként példamutatóan szolgálta a csapatot, s ezt jómagam a 2006-os világbajnokságon és a 2008-as Európa-bajnokságon is testközelből tapasztaltam."

Ballack 98 alkalommal viselte a Nationalelf mezét, de a tavalyi dél-afrikai vb-n sérülése miatt nem játszhatott, s azóta nem is került vissza az együttesbe.