Magaslabda

A pénz egyik meghatározója volt Dzsudzsák döntésének

A magyar szélső menedzsere, Vörösbaranyi József a hathárom.hu-nak nyilatkozva elmondta, ha Dzsudzsák az Anzsinál megállja a helyét, fog még európai nagycsapatban játszani.

Vörösbaranyi József átbeszélte a döntést Dzsudzsák Balázzsal

Szakmailag mindenképpen előrelépés az orosz élvonal Vörösbanyi JózsefVörösbaranyi József, Dzsudzsák Balázs menedzsere volt a hathárom.hu rádiós magazinjának, a Magaslabdának a vendége. A téma természetesen a magyar szélső Anzsi Mahacskalába igazolása volt, ami nagy viharokat kavart.

„Ez az egy klub volt, aki komoly ajánlatot tett, természetesen, ha Balázs várt volna, lehetett volna még lehetősége. A mi kapcsolatunk baráti, átbeszéltük ezt a dolgot, de parancsolni nem parancsolhatok neki, ő úgy döntött, szeretné ezt a szerződést aláírni. Balázs a bal szélen Európában az öt legjobban jegyzett labdarúgó közé tartozik, amikor jön az átigazolási időszak, ez az öt játékos felmerül minden komoly klub listáján. Szakmailag mindenképpen előrelépés az orosz élvonal, bár ismertségében nem olyan, mint a nagy európai bajnokságok, de ha itt megállja a helyét, fog még európai nagycsapatban játszani. Ez a csapat nem rendelkezik nagy múlttal, most jött egy új tulajdonos, aki szeretne komoly csapatot építeni az Anzsiból.”

A játékosügynök tudta, hogy nem fog osztatlan sikert aratni Dzsudzsák Oroszországba szerződése, de egyes támadásokat még így sem tud megérteni.

„Ha a Juventus, a Roma vagy hasonló sztárcsapat vitte volna őt, akkor az én presztízsem is nőtt volna, de ebben a történetben nem én vagyok a lényeg, hanem Dzsudzsák Balázs. Minden ajánlatot közöltem a Balázzsal, majd elkezdtünk róla beszélgetni. Ahogy egyre többet tudott az Anzsiról, egyre nagyobb vágy alakult ki benne, hogy elfogadja az ajánlatot. Felkészültem, hogy ez nem fog osztatlan sikert aratni, tudtam, nagy lesz a felháborodás, cégen belül is tudtuk, hogy ebből nem jöhetünk ki túl jól. Minden embernek meg lehet a véleménye, de amikor a szülői hátteret is támadják, azt már nem értem. Nem akartunk álnaivak lenni, természetes, hogy a pénz az egyik meghatározója volt ennek a döntésnek.”