Magyar válogatott

Szabics a „kis bajszosnak” üzent góljaival

A magyar válogatott csatára nem haragtartó ember, ám örül annak, hogy az őt mellőző Várhidi Péter látja, hogy nem felejtett el futballozni.

Szabics hosszú idő után kapott újra lehetőséget Egerváritól - Fotó: MTI

A magyar válogatott két győzelemmel zárta a szezont, igaz ezt el is várták tőle, hiszen az ellenfél Luxemburg és San Marino voltak. A játék azonban nem volt a legparádésabb, Dzsudzsák Balázs az MTV Sport7 című műsorában arról beszélt, hogy mi vezethetett a San Marino elleni visszafogott teljesítményhez.

„Úton-útfélen abba ütköztünk, hogy ez a válogatott nem volt jó, és erre ne legyünk büszkék. Valahol szégyennek is nevezték a luxemburgi meccsünket, és a csapat lelkesedéséből ez vetett vissza” - mondta az Anzsi Mahacskalába szerződő 24 éves szélső.

A két mérkőzésből a legjobban a válogatottba öt év után visszatérő Szabics Imre jött ki, aki mindkét ellenfélnek betalált. A Sturm Graz támadóját a Málta elleni 2006-os 2-1-es vereség után felejtették el a nemzeti csapatnál. Várhidi Péter és Erwin Koeman sem számított rá, ő előbbinek üzent góljaival, majd szóban is.

„Én nem vagyok haragtartó ember, de örülök annak, hogy a „kis bajszos” látja, hogy nem felejtettem el futballozni” - utalt az egykori szövetségi kapitányra a 30 éves támadó.

A San Marino elleni 3-0-s győzelem azonban vezéráldozatokkal járt, ugyanis Vanczák Vilmos és Juhász Roland is sárga lapot kapott, így nem játszhatnak a sorsdöntő svédek elleni Eb-selejtezőn.

„Rettentően bosszús vagyok a sárga lap miatt, mert úgy érzem, hogy nem volt az, a bíró sem akart figyelmeztetni, de a partjelző jelzett neki. Emiatt ki kell hagynom a svéd meccset, bosszantó” - füstölgött az Anderlecht középső védője.