Roland Garros

Nadal az első döntős Párizsban

  • VNA

A címvédő Rafael Nadal jutott be elsőként a Roland Garros döntőjébe, miután küzdelmes mérkőzésen, három játszmában győzte le a brit Andy Murrayt.

Rafael Nadal, a Roland Garros elődöntőjében
Pénteken délután rendezik meg a Roland Garros férfi tornájának elődöntőit. Elsőként a címvédő Rafael Nadal lépett pályára, akinek ellenfele a negyedik helyen kiemelt Andy Murray volt. A skót játékos kifejezetten rosszul kezdett, de a párizsi tornán idén már többször bemutatott küzdőszelleme kisegítette. A két elveszített adogatása közül egyet ugyanis visszanyert, majd 5-4-es Nadal vezetésnél ismét bréklabdája volt. Két lehetőségből azonban egyiket sem tudta kihasználni, így végül 62 perc után Nadal került előnybe.

A második játszma elején Murray-nek rögtön bréklabdája volt, de ekkor még nem tudta elvenni ellenfele adogatását. Az ismét erős és kavargó szél nehezítette a játékosok dolgát, így nem csoda, ha 2-2 után sorozatban négyszer (!) a fogadó nyert gémet. Murray aztán 5-5-nél harmadszor is elveszítette saját adogatását, ami miatt a 73 percig tartó játszma ismét Nadalé lett.

A harmadik játszma elején már nyugodtabban játszott Nadal, aki rögtön elsőre elvette Murray szervagémjét. Ezt a brékelőnyt pedig végig tudta vinni a játszmán, annak ellenére, hogy Murraynek többször is volt adogatás elnyerési lehetősége. A három óra 17 percig tartó találkozón Nadal többször tudott a nehéz helyzetekben újítani, ennek köszönheti, hogy hatodik párizsi elődöntőjét is megnyerte, amelyet a híres mexikói színésznő, Salma Hayek is a helyszínen tekintett meg férjével, Francois Henri-Pianult-val, a PPR cég vezérigazgatójával.

Salma Hayek férjével, Francios Henri-Pinaultval, a PPR cég vezérigazgatójával.
Ezzel a győzelmével a világelső Nadal továbbra is csak egyetlen vereséget szenvedett (2009-Söderling ellen) a Roland Garroson, és jó úton halad a hatodik párizsi sikere felé. A Björn Borg által tartott rekord beállítására törő spanyolnak ehhez már csak egy találkozót kell megnyernie, a vasárnapi fináléban a Federer-Djokovics elődöntő győztese vár majd rá.

Roland Garros – elődöntő
(1) Rafael Nadal (spanyol) - (4) Andy Murray (brit) 6-4, 7-5, 6-4