Atlétika

A gátfutó Jenny Kallur visszavonul

  • VNA

Az utóbbi négy évben rendre sérüléssel küzdött, így befejezi sportolói pályafutását a svédek kitűnő gátfutója, Jenny Kallur.

Hivatalosan is befejezi pályafutását a svédek gátfutója, Jenny Kallur. A 30 esztendős atléta (akinek ikertestvére, Susanna Kallur a fedett pályás világrekorder) évek óta sérüléssel küzdött és 2007 óta nem tudott egyetlen szezont sem végig versenyezni, ezért döntött a búcsú mellett. „Most úgy érzem, hogy ez a legjobb döntés, amit hozhatok. Most legalább végre több időm lesz a tanulmányaimra is.” – nyilatkozta a svéd atlétikai szövetség honlapjának Kallur, akinek a legnagyobb sikere a 2005-ös fedett pályás Európa-bajnoksághoz köthető, amikor Madridban a 60 méteres gátfutásban ezüstérmes lett.

Susanna és Jenny Kallur - a svéd gátfutó ikrek
Jenny Kallur egyéni legjobbját a 2005-ös világbajnokságon futotta a 100 méteres gátfutásban, ahol 12,85-el az elődöntőben továbbjutott, majd később a fináléban a hatodik helyen végzett. Jenny Kallur az idei szezonban még abban bízott, hogy a tegui világbajnokságon talán tagja lehet a svédek 4x100-as női váltójának: „Élveztem volna, ha még egy vagy két szezont tudok versenyezni. Ebben bíztam és száz százalékig ezzel terveztem. Most viszont úgy érzem, hogy nekem és a lábamnak is az a legjobb, ha abbahagyom. Rengeteget tanultam az atlétikától, sokkal fegyelmezettebb, eltökéltebb és céltudatosabb lettem a sport által. A sporton keresztül megtanultam felelősséget vállalni és bátor döntéseket is meghozni, és mindezek mellett magamra is figyelni. ” – tette hozzá Kallur.

Jenny Kallur a két ikertestvér közül az idősebb (igaz mindössze négy perccel). Húga, Susanna is sokat küzdött sérülésekkel (az idei fedett pályás szezont ki is hagyta), de a tervek szerint ő indulni fog a tegui világbajnokságon.