Bundesliga

Rummenigge: Neuerben megvan a Bayern-gén

  • VNA

Elismerően szólt Manuel Neuerről a Bayern München elnöke, Karl-Heinz Rummenigge, aki szerint a bajoroknak ilyen győztes mentalitású kapusra van szükségük.

Bár a német lapok már kész tényként kezelik, hivatalosan még nem lehet kijelenteni, hogy a német válogatott hálóőre, Manuel Neuer a Bayern Münchenhez igazol. A Schalke jelenlegi kapusa ugyanis még a Német Kupa döntőjére készül, vélhetően ezt követően kerül csak aláírás új szerződősére. A mindenki által befutónak tippelt bajor csapat tovább folytatja Neuer „körbeudvarlását”, amelyben most Karl-Heinz Rummenigge, a müncheni klub elnöke járt az élen.

„Számomra ő a modern kapust testesíti meg és mindezt 25 éves korában. Ő egy olyan személyiség, aki nem csak három-négy évre jelenthet megoldást, hanem akár egy évtizedig is. Manuel Neuer esetében látom azt a bizonyos Bayern-gént, amely mindenáron a győzelemre koncentrál. Amikor Oliver Kahn érkezett hozzánk, akkor ő még nem volt válogatott. Ha csak a korát nézzük, akkor ő most már egy vagy két lépéssel előrébb is jár, mint annak idején Oliver. Már most is joggal nevezhetjük őt világklasszis kapusnak.” – nyilatkozta az egyik müncheni újságnak a klub vezető testületének elnöki posztját betöltő Rummenigge.

„Megértem, hogy a kupadöntő előtt a Schalke nem akar ezzel a kérdéssel foglalkozni. De összességében ez már nyílt titok, hogy Neuer nálunk kezdi meg az új esztendőt.” – nyilatkozott magabiztosan a jövőről a Bayern elnöke. Egyes források már a hivatalos vételárat is közölték, amely 18 millió euro lesz Neuer esetében, akinek jövőre lejár a szerződése Gelsenkirchenben, így a BL-elődöntős Schalke most tud belőle utoljára pénzt (nem is keveset) csinálni. A német újságok azt is megírták, hogy a kapus évi hatmillió eurót keres majd a német rekordbajnoknál.