Sífutás

A Tour de Skin indulna a biatlon világbajnok

  • VNA

A Tour de Ski sorozat az utóbbi években a sífutó versenynaptár stabil eseménye lett, a következő kiíráson a biatlon világbajnok Tarjai Bö is elindulna.

A sífutó sportban nem számít ritkaságnak az, ha egy biatlonos is elindul a mezőnyben. A két sportágat ugyanis egyaránt sífutó lécen űzik, így különösen a norvég férfiaknál terjedt el a „szakágváltás”. Korábban Lars Berger és Ole-Einar Bjöndalen versenyzett a sífutóknál is, most pedig az északiak fiatal tehetsége, Tarjai Bö is szeretne bizonyítani a „puskanélkülieknél”.

„Mindig is az volt a vágyam, hogy a legjobb sífutókkal összemérjem az erőmet. Ezért gondolkozom most azon, hogy elinduljak a Tour de Ski sorozaton.” – nyilatkozta a 22 esztendős versenyző az egyik norvég újságnak. A teljes Tour teljesítésére (tíz nap alatt nyolc szakasz) vélhetően nem lesz lehetősége Bö-nek, hiszen a sífutók január eleji programja ütközik a biatlon Világkupa menetrendjével. Emiatt Bö vélhetően csak a Tour de Ski első néhány szakaszán fog tudni elindulni.

Bár Norvégia a sífutó sportban különösen erős nemzetnek számít, érdekesség, hogy a Tour de Ski eddigi öt kiírásán sem a nőknél, sem pedig a férfiaknál nem volt összetett győztesük. Erre aligha Bö-nek lesz majd a legtöbb esélye, igaz indulása így is üde színfoltja lehet a 2012-es Tour de Skinek.