Jégkorong-vb

Német siker a házigazdák ellen - videó

  • VNA

Bár a hajrában a házigazda szlovák csapat három gólt is ütött, mégis Németország nyerte 4-3-ra az „A”-csoport vasárnap esti rangadóját.

A Szlovákiában zajló jégkorong világbajnokság harmadik napján ismét jégre lépett a házigazda csapat, amely az „A”-csoportban 9300 néző előtt az első meccsén meglepetést okozó és az oroszokat legyőző német válogatott ellen játszott. Az első harmadban nem született gólt (német részről Reimer büntetőt hibázott), a második felvonásban azonban a németek taroltak, hiszen három gólt is szereztek. Amikor aztán a harmadik harmad ötödik percében Schutz is betalált, eldőlni látszott a mérkőzés. Egy perccel később aztán a kassai születésű Nagy László törte fel az eddig remekül záró német védelmet, majd alig öt perc alatt újabb két gólt szereztek a szlovákok. A hajrá izgalmasan alakult, de hiába támadtak a szlovákok, gólt már nem sikerült szerezniük, így a német válogatott 4-3-ra győzve pontveszteség nélkül vezeti csoportját. Ez pedig azt is jelzi, hogy a németek tavalyi vb-negyedik helyezése (amelyet hazai pályán értek el), talán nem a véletlen műve volt. A szlovák csapat összességében több lövést (39-28) eresztett meg a kapura, de a kezdő kapus Dennis Endrast helyettesítő Dimitri Pätzold az utolsó negyed órát leszámítva remekül védett.

A Kassán zajló „B”-csoport esti mérkőzésén a svájciak győztek, akik a franciák elleni hosszabbításos siker után Fehéroroszország ellen könnyebben nyertek. A kelet-európai csapat a Kanada elleni mérkőzéshez hasonlóan ezúttal is 4–1-re kapott ki, így pont nélkül várja a franciák elleni utolsó csoportmérkőzést. A svájciaknál a Bernben játszó első sor volt elemében és különösen a Ryan Gardner – Ivo Rüthemann páros volt a mérkőzés hőse, előbbi két gólt és egy gólpasszt szerzett, utóbbi pedig egy gól mellett két gólt eredményező átadást hajtott végre a mérkőzés során.