NB I

Ha az MTK kiesik, senki nem igazolhat el a csapattól

Címkék:

Garami József szerint Szatmári magatartásában szerződéshosszabbítás után történt változás, míg Kanta József azt szeretné, ha nem maradna együtt a csapat.

Garami József szerint jók az esélyek a bennmaradásra

Az MTK szakmai igazgatója, Garami József és játékosa Kanta József volt a Digi Sport Reggeli Startcímű műsorának a vendége. A szakember beszélt a hétvégi Szolnok elleni sikerről, amivel azonban továbbra sincs bennmaradó helyen még a fővárosi együttes.

„Nagy nyugalom azért nem költözött az öltözőbe, de nagyon fontos volt a győzelem, mert lehetőséget ad arra, hogy elkerüljünk erről a helyről. Tudtuk, hogy nehéz évünk lesz, ezt már a célkitűzésben is észre lehetett venni, hiszen a 6-10. pozíció volt kezdetben megjelölve. Kicsit szerencsétlenek is voltunk szezon közben, így ide jutott a csapat. Mindenki tudja, hogy milyen nagy problémát jelentene a kiesés, a következő mérkőzést mindenképpen „meg kell fognunk”. Ha nem maradunk benn, mindenkinek el kell gondolkoznia a jövőről.”

Az utóbbi napokban Szatmári Zoltán esete is borzolta a kedélyeket a kék-fehéreknél, a kapust a DVSC ellen lecserélte Garami, amire egy érdekes nyilatkozattal válaszolt. Azóta már az NB II-ben szereplő második csapat edzéseit látogatja.

Nem igazán kívánok foglalkozni a Szatmári-üggyel, de annyit elmondok, hogy éveken keresztül ő második, harmadik számú kapus volt, majd Végh Zoltán távozásával ő lett a kezdő. Jól is védett, majd egy hosszabb sérülése jött, ezt követően viszont megint jó formába lendült. Idén pedig én is erőltettem, hogy szerződést hosszabbítsanak vele, hiszen megfelelő képességű kapusnak tartottam. Ezután valami változás történt a magatartásában és a teljesítménye is gyengébb volt. A mérkőzéseket követően mindig értékelem az egyéni teljesítményeket is, úgy érzem, ez némi feszültséget okozott nála. Megvolt a lehetősége, lezártnak tekintem ezt az ügyet."

Kanta József elmondta, jobban szeretné, ha a csapat nem maradna együtt, mert az azt jelentené, hogy sikerült kiharcolniuk az első osztályú tagságot.

Nem tudom mi lenne, ha kiesnénk, természetesen van egy koncepció, hogy idővel értékesíteni kell a játékosokat. Ha kiesik a társaság senki nem mehet sehova a klubvezetés szerint, mindenki marad a másodosztályban. Ha bent maradnánk, lenne esély pár embernek előre lépni.”