Jégkorong-vb

Két NHL veteránnal erősödik a szlovák csapat

  • VNA

Két igazi sztárjátékossal erősödik meg a szlovák válogatott világbajnoki kerete. Michal Handzus és Marián Hossa is csatlakozik a csapathoz.

A házigazda szlovák válogatott két NHL sztárral erősödik a világbajnokság csoportkörének második mérkőzésére. A németek elleni vasárnap esti találkozón ugyanis már Marián Hossa és Michal Handzus is ott lehet a jégen. Azért lehetnek ott mindketten a csapatban, mert NHL-es együttesük a napokban kiesett a rájátszásból. A bajnoki címvédő Chicago Blackhawksban szereplő Hossa hétmeccsen párharcban maradt alul a Vancouverrel szemben. A három olimpián is szerepelt 32 esztendős Hossa amúgy jó szezont teljesített az NHL-ben, hiszen 25 góllal és 32 gólpasszal zárta a bajnokságot, a korai kiesés miatt pedig most élete nyolcadik világbajnokságára készülhet.

Michal Handzus csapata, a Los Angeles Kings hat meccsen bukott el a rájátszás első fordulójában a San Jose Sharks ellen, így a 34 éves légiós negyedik világbajnokságán vehet részt. Handzus idén 12 gólt és 18 gólpasszt jegyzett a Kingsnél. A szlovák válogatotthoz kapcsolódó hír még, hogy nem lehet ott a tornán a Chicago csatára, Tomas Kopeczky, akit az orvosi kivizsgálás után nem engednek játszani a világbajnokságon, miután komoly felsőtest sérülést szedett össze a Canucks elleni play-off párharcban.