Bundesliga

Ez a Dortmund történetének legnagyobb sikere - Michael Zorc

A Bundesliga 32. fordulójában a Nürnberget hazai pályán, 80720 szimpatizáns előtt 2-0-ra legyőző Borussia Dortmund 2002 után ismét elhódította a Salátástálat. A klub ezzel fennállása hetedik bajnoki elsőségét aratta.

A dortmund játékosai ünneplik a Nürnberg elleni 2-0-ás győzelemmel elhódított bajnoki címet.
A dortmundi játékosok - ahogy az ilyenkor lenni szokott - egytől-egyig leírhatatlanul boldogok. A klub hivatalos honlapja az ünneplő játékosok közül sokakat megszólaltatott, akik kiöntötték magukból érzéseiket. Íme, néhány elcsípett nyilatkozat a bajnokcsapat tagjaitól:

Michael Zorc (sportigazgató)"Ez a bajnoki cím a Borussia Dortmund történetének legnagyobb sikere. A szezon kezdete előtt senki sem gondolta, hogy ez a fiatal csapat bajnokesélyes lehet. Továbbá senki sem várta el a csapattól, hogy az egész év során így teljesítenek."

Mats Hummels"Kellett egy kis idő, hogy rádöbbenjek, mit vittünk véghez idén. Az elmúlt öt hétben a bajnokság megnyeréséről álmodtam. Ma ez valósággá vált. Csodálatos pillanat volt, mikor Norbert Dickel a mérkőzés közben bejelentette, hogy a Köln vezet a Leverkusen ellen. Abban a pillanatban kirázott a hideg."

Neven Subotic"Mindannyian úgy éreztük a mérkőzés kezdete előtt, hogy a Köln segíteni fog nekünk. Szeretném megköszönni a kölni labdarúgóknak, hogy lehetővé tették számunkra, hogy hazai pályán ünnepelhessük meg a bajnoki címet."

Lucas Barrios"Ez karrierem legszebb napja. A közeg itt sokkal jobb, mint Dél-Amerikában. Hálás vagyok a klub vezetőinek, hogy idehoztak."

Kevin Grosskreutz"Csodálatos érzés szülővárosom klubjával bajnoknak lenni. Két évvel ezelőtt még szurkolóként utaztam a csapat idegenbeli mérkőzéseire. Hihetetlen, hogy mennyi minden történt velem azóta. Ma este meg fogjuk mutatni, Dortmund a legjobb partik helye."

Marcel Schmelzer"A mai napon az egész éves kemény munkánk gyümölcsét élvezhettük. A szezon kezdete előtt azt mondtuk, itt az ideje a Dortmundnak ismét ezüstérmet nyernie. Nos, túlteljesítettük célunkat."

Mario Götze"Hihetetlen nap a mai. Egy csapat vagyunk, akik összetartanak jóban-rosszban egyaránt. Figyelünk egymásra, olyanok vagyunk, mint egy család."



Dede"Rettenetesen feltüzelt voltam, hiszen bajnoki győzelmet ünnepelhettem a BVB-vel. Szeretnék köszönetet mondani a Köln játékosainak, akik most a partnereink voltak. Amikor Norbert Dickel bemondta az eredményt, tudtuk, a mai napon ünnepelhetünk."

A Borussia Dortmund dicsőséglistája

Német Bajnok: (7-szer)
1955-56, 1956-57, 1962-63, 1994-95, 1995-96, 2001-02, 2010-11
Német Kupa-győztes: (2-szer)
1964-65, 1988-89
Német Szuperkupa-győztes: (4-szer)
1989, 1995, 1996, 2008