Barcelona

Messi mégis elutazott San Sebastianba

A Barcelona argentin szélsője a kedd esti Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-elődöntő első mérkőzésén szenvedett izomsérülést, amelyről mára kiderült, hogy nem olyan súlyos, mint azt az orvosok várták. A Bernabéuban két gólt szerző Messi (amivel a katalánok nyertek 2-0-ra) így bekerült a hétvégi, Real Sociedad elleni bajnokira készülő keretbe, de helyette már Gerrard Deulofeu szerepeltetése is szóba került. Puyol és Iniesta nem utazott.

Messi ott lehet a Real Sociedad ellen - Fotó: AFP
Arról, hogy az argentin pályára is lép San Sebastianban, Josep Guardiola dönt majd, az azonban már teljesen biztos, hogy Andrés Iniesta és Carles Puyol kihagyja a hétvégi bajnokit. A katalánok védője a péntek reggeli edzésen nem vett részt, társaitól külön, tornateremben végzett regeneráló gyakorlatokat, míg a középpályás sérülése még nem jött rendbe.

A sérülések több utánpótlás-játékos előtérbe kerülését is jelentheti, ami nem áll távol a Barcelona csapatától. Ilyen labdarúgó Gerrard Deulofeu, aki a katalánok B csapatában pallérozódik, és tehetségét már több mérkőzésen is bemutatta, egyesek csak az új "Messinek" becézik a 17 éves spanyol játékost.

A Real Sociedad ellen készülő keret:

kapusok: Valdés, Pinto
védők: Alves, Piqué, Milito, Font, Montoya
középpályások: Xavi, Mascherano, Busquets, Keita, Sergi Roberto, Tiago
támadók: Messi, Villa, Jeffren, Afellay, Deulofeu.

Deulofeu ördöngős cselei