Debrecen

Két ügyvezetőt neveznek ki az épülő stadionhoz félmilliós fizetéssel

A Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft-nek feltehetően két vezetője lesz, Vígh Lászlót a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jelöltje és Ábri Balázs az önkormányzat választottja.

Debreceni stadion

Ahogy arról korábban beszámoltunk, 10 milliárd forintot kap az államtól Debrecen az új Loki-stadionra. Az aréna építését irányító cég hamarosan megalakulhat.

„Az április 28-ai közgyűlésen tárgyalja az önkormányzat annak a cégnek az alapítását, ami közös lesz az állammal és a stadiont építi. Lényegében minden lényegi kérdésben megegyeztünk az állammal, a Nemzeti Vagyonkezelő képviselőivel. Kettős ügyvezetés lesz, minden lényeges kérdésben közösen kell döntenünk, egységben, tehát 100 százalékos támogatás mellett. A cégbe az állam beteszi a pénzt, mi a stadiont apportáljuk” – nyilatkozta anno a dehir.hu-nak Kósa Lajos polgármester.

A Nagyerdei Stadion Rekonstrukciós Kft. tagja lesz a magyar állam képviseletében a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt., mely 100%-ban az állam cége, illetve Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A cég törzstőkéje 1 millió forint lesz, a két ügyvezető közül Vígh Lászlót a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jelölte, másikuk, Ábri Balázs az önkormányzat jelöltje.

Ábri Balázs jelenleg a Debreceni Vízmű Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezetője, míg Vígh Lászlót tavaly nyáron nevezték ki a Nemzeti Utánpótlás-nevelési Intézet főigazgatójává. A dehir.hu úgy tudja, az ügyvezetők díjazása 500 ezer forint, a felügyelőbizottság elnökének 80 ezer, a tagoknak 70 ezer forint lesz, amennyiben ezt a közgyűlés is elfogadja.