Cselgáncs Eb

Csak Mészáros Anett maradt versenyben az első kör után

  • MTI
megosztom

Csak a 70 kg-ban címvédő Mészáros Anett "élte túl" a nyitókört az Isztambulban zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokság pénteki versenynapján érdekelt hat magyar közül.

A Honvéd-Kipex dzsúdósa első mérkőzésén a lengyel Katarzyna Klysszel csapott össze, és csakhamar jukóval vezetett. A lengyel azonban nem ijedt meg a tavaly világbajnoki ezüstérmes magyartól, és egy vitatott akcióval kiegyenlített, így jöhetett a hosszabbítás. Ebben óriási csata után Mészáros vazaarit érően döntötte hanyatt ellenfelét, így bejutott a legjobb nyolc közé, azaz a folytatásban vereség esetén is vigaszágra kerül. A negyeddöntőben az Eb-második német Kerstin Thiele vár rá.

Nem járt hasonló szerencsével a többi öt magyar: 81 kg-ban Csoknyai László török, Nagysolymosi Sándor horvát riválistól szenvedett vereséget, míg a 73 kg-os Taraba Sándor vazaarival kikapott a vb- és Eb-második holland Dex Elmonttól. A nőknél 63 kg-ban a dzsúdóhoz visszatért, világbajnoki bronzérmes Baczkó Bernadett jukóval maradt alul horvát riválisával szemben, Gáspár Esztert pedig egy azeri búcsúztatta karfeszítés utáni ipponnal.

megosztom