Játékossors

Hibát követtem el, hogy a Liverpoolt választottam - Jovanovics

Milan Jovanovics úgy véli, hibát követett el azzal, hogy a Liverpoolhoz csatlakozott, a támadó saját bevallása szerint nem érzi jól magát az Anfielden.

Milan Jovanovics, a Liverpool támadója a Napoli elleni Európa Liga-meccsen.
Alberto Aquilanit követően úgy tűnik, újabb játékos szeretne véget vetni liverpooli rémálmának. A szerb válogatott támadó a február 12-i Wigan elleni találkozó óta nem kapott lehetőséget a csapatban. A 30 éves játékos Kenny Dalglish érkezése óta összesen két mérkőzést játszott a vörösök színeiben.

Jovanovicsot a belga Standard Liege egyesületétől ingyen szerezte meg a Liverpoolt akkoriban irányító Rafael Benitez. A spanyol vezetőedző azonban az olasz Internazionaléhoz igazolt, mielőtt a támadó megérkezett Angliába.

A szerb válogatott őszintén nyilatkozott az érzéseiről, arról, hogy hiányzik neki a szerb közösség.
"Boldogabb lennék, ha Olaszországban vagy Németországban játszhatnék. Belgium egy olyan részén éltem, ahol sok szerb élt, így ott sokkal dinamikusabb életet éltem. Liverpoolban másabb a helyzet, csak egy magányos idegen vagyok. Ha nem lenne feleségem és gyermekeim, nem tudnék senkivel sem beszélni szerbül" - fakadt ki a boldogtalan Jovanovics.

"A Liverpool egy olyan egyesület, amelynek hívó szavára nem lehet nemet mondani. Azt sajnálom egyedül, hogy az edző, aki a csapathoz hozott, megérkezésem előtt elhagyta az Anfieldet. Ha Rafa Benitez maradt volna a Liverpoolnál, minden máshogy alakulhatott volna a számomra. Szám szerint 15 klub érdeklődött irántam, én azonban a Liverpoolt választottam, mellyel hibát követtem el" - zárta mondandóját a szerb támadó, akinek minden mondatán érződik a keserűség.