Magyar foci

Megkezdődtek a FIFA-kongresszus előkészületei

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) hivatalos oldalának tájékoztatása szerint április 27. és 29. között Budapestre látogat a FIFA inspekciós delegációja, hogy felmérje a nemzetközi szövetség jövő évi, magyarországi kongresszusának helyszíneit.

Március elején dőlt el, hogy a FIFA 2012 májusában Budapesten rendezi meg éves kongresszusát. 208 ország mintegy 1200 küldöttje tanácskozik majd fővárosunkban, a nemzetközi szövetség mellett az összes tagország is a legmagasabb szinten képviselteti magát az eseményen.

A kongresszus szervezőbizottsága pénteken Berzi Sándor MLSZ-alelnök vezetésével ülést tartott, amelyen megkezdte az április végén első ízben Budapestre érkező FIFA-delegáció fogadásának előkészítését, illetve kijelölte az ezzel kapcsolatos feladatokat.

Az április 27. és 29. között esedékes helyszínfelmérés során a nemzetközi szövetség képviselői a hazai szervezőbizottság tagjainak kíséretében bejárják a kongresszus leendő helyszínét, a Hungexpo G pavilonját, illetve megismerkednek a vendégek fogadására kijelölt szállodákkal is